Komen Eten doet van BBQ, en alleen van BBQ

Komen Eten doet van BBQ, en alleen van BBQ

Komen Eten BBQ-week, vanaf 15 augustus

Vanaf 15 augustus halen de Komen Eters de kolen, de grill en de brochettestokjes boven voor een heuse BBQ-week. Sandra (45) uit Wondelgem krijgt de eer om deze feestelijke barbecueweek in gang te steken. Ze heeft nog niet bijster veel ervaring op dat gebied, maar haar tomeloos enthousiasme en de wil om snel bij te leren maken natuurlijk veel goed. 

Komen Eten BBQ-week, vanaf 15 augustus van maandag tot donderdag om 19u50 op VIER

Sandra (45) uit Wondelgem

Sandra is een sportieve dame en kiest bijgevolg voor een gezond menu, want niemand zegt dat gezonde voeding niet lekker kan zijn. Beroepshalve werkt ze in een magazijn vol auto-onderdelen, ze is het dus gewend om haar mannetje te staan. Als voorgerecht tovert Sandra gegrilde tonijn met tomatade en quinoasalade op tafel, als hoofdgerecht had ze aan varkenshaasje in biermarinade gedacht, en afronden doet ze met een papillot van warm fruit en ijs. Tussendoor mogen de gasten die dat willen een duik nemen in Sandra’s jacuzzi en heeft ze nog een optreden van niemand minder dan Chris Corn voorzien.

Kevin (32) uit Heldergem

De 32-jarige Kevin uit Heldergem bij Haaltert werkt lange dagen als zelfstandig elektricien. Gelukkig kan hij altijd rekenen op zijn vrouw om voor een lekkere maaltijd te zorgen. Behalve wanneer er wordt gebarbecued, want dan is Kevin de chef in huis. Hij heeft bewust geen speciale of dure barbecue in huis gehaald, want een echt goeie barbecuër kan ook goed grillen op een gewone barbecue, aldus onze gastheer vanavond. Tijdens de voorbereiding verdwijnen opvallend veel gerechten in de oven om al even voor te garen, benieuwd wat de andere kandidaten daarvan vinden. Kevins bedoeling is om zijn gasten veel drank te serveren, zodat ze zich zeker amuseren. Aan het zonnetje zal het in ieder geval niet liggen, want die is weer flink van de partij.

Steven (33) uit Ichtegem

Steven (33) uit Ichtegem werd met zijn barbecueteam tweede op het Belgisch Kampioenschap. In de categorie ‘rundsvlees’ werden ze zelfs Belgisch Kampioen. Binnen het team is Steven materiaalmeester en vooral gespecialiseerd in ‘kip’. Ook in deze barbecue-editie van Komen Eten zal Steven zeker zijn ei kwijt kunnen. In de zomermaanden leeft hij in zijn tuin en aan barbecuetoestellen heeft hij met acht stuks geen gebrek. Het mag duidelijk zijn: de gasten van Steven mogen zich vanavond aan enkele culinaire hoogstandjes verwachten. Zo krijgen ze onder andere in wodka en rode biet gemarineerde zalm op hun bord en mogen ze hun tanden zetten in picanha van Black Angus, chimichurri en een lekkere Hasselbackaardappel. En dat alles wordt honderd procent hygiënisch op tafel getoverd, je zou voor minder beginnen watertanden.

Daniel (71) uit Torhout

Wie in Torhout barbecue zegt, zegt Daniel en wie Daniel zegt, bedoelt barbecue. Door zijn 71 lentes is de gastheer van vanavond misschien niet meer zo goed te been, maar vlees roosteren kan hij nog als de beste. Barbecue is voor Daniel een passie, een stuk van zijn leven. Dat heeft hij eerder deze week niet helemaal kunnen verstoppen, de verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Daniel heeft een heus barbecueatelier in zijn tuin gebouwd, met een openluchtkeuken en een eetruimte waar de gemiddelde Vlaamse feestzaal jaloers op zou zijn. Aan barbecues ook geen gebrek, de meeste exemplaren bovendien helemaal zelf ontworpen en in elkaar geknutseld. Het pronkstuk van Daniel is misschien wel de bodygrill, waarmee hij furore maakte op nationale en internationale barbecuewedstrijden en zelfs buitenlandse pers haalde. Niet alle Komen Eten-gasten van Daniel kennen zijn reputatie, maar Steven weet dat hij bij de Grillmaster Of The World 2005-2006 mag aanschuiven. Behalve lekker eten en drinken heeft Daniel ook nog een accordeon voorzien, die uit zichzelf muziek speelt. Da’s gemakkelijk, want dan heeft iedereen handen en voeten vrij om te dansen.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde