Katrin Kerkhofs, vrouw van Rode Duivel Dries Mertens, en productiehuis De chinezen maken serie over voetbalvrouwen voor VIER

Katrin Kerkhofs, vrouw van Rode Duivel Dries Mertens, en productiehuis De chinezen maken serie over voetbalvrouwen voor VIER

Voor de eerste keer komt er een samenwerking tussen productiehuis De chinezen en VIER. Samen met Katrin Kerkhofs, ook wel gekend als mevrouw Dries Mertens, werken De chinezen aan een reportagereeks over de vrouwen van de Rode Duivels.

Katrin, die zelf al heel wat ervaring opdeed achter de schermen van verschillende productiehuizen, kwam zelf met het idee om op bezoek te gaan bij haar collega-voetbalvrouwen.

Want zij weet wat het is om voetbalvrouw (*) te zijn. Tegelijkertijd in de spotlights en in de schaduw staan, de transfers achterna reizen, een eigen carrière proberen uit te bouwen zonder die van hem uit het oog te verliezen.

Katrin schetst als betrokken reporter een uniek portret van de vrouwen achter, naast en bij de Rode Duivels, in aanloop naar het EK van 2016 in Frankrijk. Worstelen ze met dezelfde problemen en vragen als zij? Hoe staan zij in het leven? Wat hebben ze opgegeven voor hun Rode Duivel en hoe hebben zij hun leven georganiseerd gekregen? En is Koning Voetbal de enige baas in huis?

Katrin: “De Rode Duivels zijn niet alleen steengoede voetballers, het nationale elftal vormt ook een hechte vriendenkliek. Maar de vrouwen van de spelers kennen elkaar nauwelijks en daar hoop ik verandering in te brengen. Voor het programma reis ik naar de verschillende voetbalsteden van de Rode Duivels waar de vrouwen hun thuis van hebben gemaakt. Ik logeer een paar dagen bij elk van hen om hun dagelijkse leven te volgen. Hun mannen spelen voor één keer geen hoofdrol, maar een bijrol in het verhaal.”

Dit nieuwe programma over voetbalvrouwen is een coproductie van productiehuis De chinezen en Katrin Kerkhofs en zal dit voorjaar bij VIER te zien zijn, samen met onder meer nieuwe seizoenen van veelbesproken VIER-programma's als De Mol, Topdokters, The Sky is the limit, Achter de rug én het gloednieuwe “Jani gaat…”.

(*) het koosnaampje WAG hoort een echte Voetbalvrouw niet graag.

Contacteer ons
Barbara Salomon De Vijver Media
Barbara Salomon De Vijver Media
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde