Katrin Kerkhofs filmt haar collega-voetbalvrouwen in Duivelse Vrouwen

Katrin Kerkhofs filmt haar collega-voetbalvrouwen in Duivelse Vrouwen

Zo dicht bij Kevin en Michèle komt alleen Katrin

Woensdag 20 april 2016 — Katrin Kerkhofs, Mevrouw Dries Mertens, gaat vanaf morgen elke donderdag langs bij één van haar collega-voetbalvrouwen. Morgen is het verslag te zien van haar verblijf bij Michèle en Kevin Debruyne.

Michèle leerde Kevin kennen toen hij al bekend was. De druk op het koppel is immens op dit moment. Katrin ging al bij hen op bezoek in Wolfsburg in januari 2015, zocht hen op in het hotel in Manchester waar ze tijdelijk woonden na de transfer, en ging onlangs nog op babybezoek, amper 2 weken na de geboorte van Mason Milian De Bruyne.

Duivelse Vrouwen - Morgen om 21u50 bij VIER

In Duivelse Vrouwen zoekt reporter en voetbalvrouw Katrin Kerkhofs haar collega-voetbalvrouwen op en praat met hen over leven en liefde in tijden van voetbal. Hun mannen spelen voor één keer geen hoofdrol, maar een bijrol in het verhaal.
Katrin Kerkhofs, zelf pas getrouwd met Rode Duivel Dries Mertens, weet wat het is om voetbalvrouw te zijn. Tegelijkertijd in de spotlights en in de schaduw staan, de transfers achterna reizen, een eigen carrière proberen uit te bouwen zonder die van hem uit het oog te verliezen.

Katrin schetst als betrokken reporter een portret van de vrouwen achter, naast en bij de Rode Duivels, in aanloop naar het EK van 2016 in Frankrijk. Worstelen ze met dezelfde problemen en vragen als Katrin? Hoe staan zij in het leven? Wat hebben ze opgegeven voor hun Rode Duivel en hoe hebben zij hun leven georganiseerd? En is Koning Voetbal de enige baas in huis?

Barbara Salomon Persvoorlichter VIJF