Karen & De Coster, met de voeten in de werkelijkheid

Karen & De Coster, met de voeten in de werkelijkheid

#KDC vanaf morgen, elke woensdagavond om 21u00 op VIER

Dinsdag 1 september 2015 — Al een hele zomer lang beheerst de asielcrisis de discussie en struikelen politici over elkaar om hun mening te ventileren. In Karen & de Coster peilen we niet naar hun mening, wel naar die van de inwoners van dit land. Hoe valt het mee om in de achtertuin van een asielcentrum te wonen? Hoe moeilijk is het om vandaag met de truck naar Calais te rijden? Waarom beslist iemand om op eigen houtje vluchtelingen in huis te nemen. En, ook en vooral hoe gaan de asielzoekers zélf om met de ontvangst in hun nieuwe beloofde land. 
Alle betrokkenen zitten straks in de eerste aflevering van Karen & De Coster, voor wat een zeer geanimeerde discussie belooft te worden, met de voeten in de alledaagse werkelijkheid, ver weg van het politieke gekrakeel.

Karen & De Coster luisteren ook naar kusthoreca. Een hele zomer lang werden ze de grond ingeboord door de culinaire recensenten van de weekendkranten. Vaak met beide voeten vooruit:  garnaalkroketten die geschikt werden bevonden als wandtegel, hamburgers waar je een kettingzaag voor nodig hebt. De geviseerde uitbaters gaan in discussie met Luc Bellings en Stéphane Buyens, twee sterrenchefs die de voorbije maanden met de regelmaat van een klok bikkelharde recensies schreven over de kwaliteit van de horecazaken aan de kust. 

Voorts is er het verhaal van Carine, wiens huis bijna letterlijk is omsingeld door de pas aangelegde ontsluiting van een snelweg. Carine werd enkele jaren gedeeltelijk onteigend, met de belofte dat haar woning zou gespaard blijven. Sinds enkele weken heeft ze haar woning noodgedwongen moeten verlaten: het huis zakt weg en is onbewoonbaar, sindsdien is ze noodgedwongen in een schuur gaan wonen. Een tragisch verhaal over een vrouw en haar zoon die alles dreigen te verliezen en de overheid om hulp smeken. 

Karen & De Coster gaan ook elke week op zoek naar stuitende, verbijsterende en choquerende meningen op het net. Wie zijn de auteurs van de dagelijkse portie bagger en verwijten? Wat blijft er over van die meningen voor het oog van de camera? 

Karen & De Coster, uw wekelijkse portie actualiteit, debat en discussie, elke woensdagavond om 21U00 op Vier. 

Karen & De Coster is een productie van Het Nieuwshuis en Eric Goens voor Vier.