Karen & De Coster

Karen & De Coster

#kdc morgen om 21u00 op VIER

Dinsdag 15 september 2015 — Geen enkel land in Europa telt meer langdurig werklozen dan België. Karen & De Coster gaan de discussie aan met Piet (3 jaar werkloos), Claudine (14 jaar werkloos), Patrick (7 jaar werkloos) en Marleen (2 jaar werkloos), vier mensen die al ettelijke jaren zonder job zitten. Zijn het luie werklozen 'in een hangmat' zoals de volksmond dicteert of is er daadwerkelijk een probleem met onze arbeidsmarkt? 

Ze gaan de confrontatie aan met Zuhal Demir, N-VA-politica die pleit voor een verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen. Ook in het publiek, Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, over hoe België iets kan doen aan zijn trieste reputatie. 

In gent wonen Linde en Tom al vijf jaar in een sociaal appartement dat in erbarmelijke toestand is. Zodra het regent staan ze met hun voeten in het water. Al vijf jaar lang proberen ze de stadsdiensten te overtuigen om de noodzakelijk werken uit te voeren, maar ze krijgen al die jaren geen gehoor. 

Krijgt een vluchteling 1000 euro per maand? Moeten onze grenzen dicht? Zijn veel vluchtelingen terroristen? Het publiek van Karen & De Coster stelt vragen aan voormalig Eurocommissaris Karel De Gucht. Ondanks alle berichtgeving blijven een aantal vooroordelen hardnekkig bestaan. Karen & De Coster zorgen voor duidelijke antwoorden. 

Steeds meer burgemeesters klagen over de gebrekkige organisatie van de vluchtelingenopvang door de federale regering. Waarom moet een gemeente als Koksijde duizend vluchtelingen opnemen en blijven andere en grotere steden buiten schot? Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open Vld) van Koksijde en Hans Bonte (sp.a) van Vilvoorde halen uit naar het wanbeleid vd federale regering. 

En tot slot, een messcherpe aflevering van De Helden van het Internet...

Karen & De Coster, woensdag 16 september om 21.00 op VIER.