Kakelverse afleveringen van Komen Eten op VIER

Kakelverse afleveringen van Komen Eten op VIER

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 19u45

VIER-klassieker Komen Eten blijft ook in 2016 een onvolprezen vaste waarde op de zender. Herman Verbruggen staat zoals vanouds versteld van de culinaire verrassingen die kokend Vlaanderen presenteert.

 

De Komen Eters die in het nieuwe seizoen de spitskool mogen afbijten zijn Jonathan, Marcella, Peter en Carlijn. Ze hebben beloofd er een feestje van te maken, dus alle kijkers zijn gewaarschuwd.

Jonathan uit Geraardsbergen

Maandag 1 februari

 

De 20-jarige Jonathan wacht nog op de grote liefde, en dat mag voor hem gerust een man zijn. Jonathan heeft iets met spreuken, want ze hangen over zijn hele woning verspreid. Hij heeft een schilderij en zelfs pralines waar speciale spreuken opstaan. Een spreuk op zijn eigen lichaam mag natuurlijk niet ontbreken. Zijn menukaart lijkt volgens de gasten op een vogelnestje, hoewel dat volgens Jonathan zeker niet de bedoeling was. Zijn recepten plukt de jonge gastheer van het internet en hij maakt alle gerechten voor het eerst klaar. Dat zoiets heel wat risico’s inhoudt, leert Jonathan al snel. Zijn chocolade krokantjes branden aan en moeten opnieuw gemaakt worden en ook de karamelsaus lukt niet bij de eerste poging. Wanneer ook de kurkentrekker op mysterieuze wijze verdwenen blijkt te zijn, moet er een creatieve oplossing bedacht worden door hem of door zijn gasten.

 

 

Marcella uit Dilsen-Stokkem

Dinsdag 2 februari

 

Marcella (40) heeft Italiaanse roots, en daar is ze heel trots op. Ze is een erg sociale vrouw en altijd het zonnetje in huis. De kans dat je Marcella lachend aantreft is groot, aangezien ze de hele dag niets anders doet. Het is geen verrassing dat ze ook op culinair gebied de Italiaanse kaart trekt met vitello tonato, tris di pasta en tiramisu. Op poetsgebied heeft Marcella een verrassende tip voor wie niet graag kuist, want volgens haar moet je minder poetsen, als je het maar iedere dag doet. Aan ambiance is er vanavond geen gebrek, enkel de lange wachttijden lijken nog roet in het figuurlijke eten te kunnen gooien. Om de spijsvertering een handje te helpen, dansen de gasten na het diner de tarantella, volgens een niet onbekende bron op het internet is dat een Italiaanse dans in 6/8 of 4/4 maat, die gekenmerkt wordt door het snel ronddraaien van dansende paren.

 

 

Peter uit Lommel

Woensdag 3 februari

 

De 39-jarige Peter is eigenlijk een Nederlander en slager van beroep. Hij heeft een aangeboren voorkeur voor fijne vleeswaren. En zoals het een echte Nederlander betaamt heeft Peter aan zelfvertrouwen helemaal geen gebrek. Maar Peter is ook een perfectionist en alles moet perfect in orde zijn. Voor Komen Eten gaat hij er 200, misschien zelfs 300 procent voor, als dat wiskundig enigszins mogelijk is. Aan een van de muren in Peters woning hangt een varaan. Een dood exemplaar gelukkig, dat hij erfde van zijn bompa. De kans dat Peter zelf ooit bompa wordt is overigens vrij groot, want binnenkort wordt zijn vierde dochter geboren. Desserts maken vindt Peter het moeilijkste onderdeel van koken en toch legt hij ook hier de lat ontzettend hoog. Hij gaat immers voor maar liefst drie desserten vanavond. Benieuwd of Peter zijn eigen hoge verwachtingen kan waarmaken.

 

 

Carlijn uit Maasmechelen

Donderdag 4 februari

 

Carlijn is 23 lentes jong en ze is onlangs stewardess geworden. Net als Komen Eter Peter is Carlijn een Nederlandse, maar bij haar hoor je daar helemaal niets meer van. Ze is helemaal gek op honden en is zelf de trotse bezitter van een labrador. Ze volgde bovendien een opleiding tot hondentrimster. Carlijn woont in een mooi en groot appartement en heeft een biljarttafel in de living staan. Het pronkstuk van Carlijn is haar fantastische dressing, niet toevallig haar favoriete plaats van het appartement. Haar menukaart bestaat uit een champagnefles waar een ‘message in a bottle’ in verstopt zit en daar staat dan weer een stukje van haar levensverhaal op te lezen. Ze wil er helemaal voor gaan vanavond, maar wil de lat ook niet overdreven hoog leggen, want Carlijn is bang dat ze anders te zenuwachtig zou zijn.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde