In de ban van De Mol. De ontknoping. De finale. Die verraad.

In de ban van De Mol. De ontknoping. De finale. Die verraad.

Maandag 27 maart om 20u35 op VIER.

Wie is de mol in De Mol? En wie wint het prijzengeld?

De pot staat nu op 22.250 Euro. Maar daar kan nog een fiks bedrag bijkomen voor wie de mol kan ontmaskeren. Want maandag is het eindelijk zover. Dan kent heel Vlaanderen de man of vrouw die elke week meesterlijke sabotageplannen smeedde, die met uitgestreken pokerface leugens kon vertellen en die iedereen zo lang kon misleiden. 
Gilles De Coster stelde de finalisten nog snel enkele laatste vragen. Tot morgen!

ELINE 
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Op het werk heb ik verteld dat ik, samen met een vriendin, de Kilimanjaro ging beklimmen. Dat verhaal ging er nog wel in bij mijn collega's, maar het feit dat ik ook een tijdlang zweeg op sociale media was voor sommigen wél heel raar. Ik gebruik sociale media vrij regelmatig, en dus vonden veel collega’s het erg vreemd dat ik niets postte over mijn Kilimanjaro-avontuur. Daar heb ik dus veel vragen over gekregen."

Word je vaak aangesproken over je deelname? “Toch wel, en ik vind het vooral opmerkelijk hoeveel kinderen me er telkens weer over aanspreken. Die zijn ook niet bang om op je af te stappen en je vanalles te vragen, natuurlijk. Ik vind het allemaal best. Mensen stellen ook altijd dezelfde eeuwige vraag: wie is de mol? Het jammere is dat je elke keer hetzelfde antwoord moet geven, namelijk dat je niks mag en wil zeggen (lacht)."

Je bent bijna van de zwijgplicht verlost. Opgelucht? “Dat is een beetje dubbel. Ik ben wel blij dat het bijna afgelopen is, maar ik vind het tegelijk ook best leuk, die geheimdoenerij. En ik vind het ook totaal niet moeilijk om te blijven zwijgen, integendeel. Mijn moeder probeerde daarnet nog eens: ‘allez Eline, vertel het dan alléén tegen mij’ (lacht) Vergeet het, moeder! Ze zal, net als de rest van Vlaanderen, moeten wachten tot de finale…"

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar."

ANNELIES
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik heb mijn vrienden en familie verteld dat ik op bezoek was bij mijn allerbeste vriendin, Els. Die woont in de Verenigde Staten, en dat vormde dus een perfect alibi. Ze was zelf op de hoogte dat het voor een televisieprogramma, maar ik had haar niet verteld dat het voor De Mol was. 
Mijn eigen kinderen heeft mijn man Jo pas op de hoogte gebracht toen ik al vertrokken was. Zij reageerden laaiend enthousiast en vonden het fantastisch dat hun moeder weg was met De Mol.”

Word je vaak aangesproken op je deelname? “Ja, zeker. Op school houd ik daags na elke aflevering een ‘mollenminuutje’, aan het begin van het lesuur. Dan praat ik met de leerlingen over wat de avond ervoor op televisie te zien was, en hebben we’t over het programma. Zo babbelen we er eventjes over, maar kan ik erna rustig lesgeven. De hele school leeft mee, dat is heel fijn. Iedereen kijkt en is razend benieuwd naar de ontknoping. Ook mijn 5 zussen en mijn broer willen nu eindelijk weten hoe het zit met hun zusje. (lacht)”

Vond je het moeilijk om te zwijgen? "Niet zo heel moeilijk, al zal ik maandagavond - eens de ontknoping bekend is - wel echt opgelucht zijn. Vanaf dan kan ik weer honderduit vertellen over mijn avontuur, zonder dat ik de hele tijd mijn woorden moet wikken en wegen. Dat weegt wel op de duur. En ik kijk er nog meer naar uit om alle andere kandidaten terug te zien en vast te pakken, ik heb ze alle tien enorm gemist de voorbije maanden.”

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar.”

DAVEY
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik was zogezegd in Bolivië in die periode, om er vrijwilligerswerk te doen. Een soort sportkamp waar ik voetballes gaf aan kindjes, en intussen logeerde bij een gastgezin. Ik vertelde er altijd wel bij dat mijn gsm ginder was gestolen, waardoor ik geen foto’s had... Ik had in het verleden al eens een soortgelijke reis gemaakt naar Kroatië, dus het was een geloofwaardig alibi."

Word je vaak aangesproken op je deelname? “Heel erg veel, ja. Overal waar ik kom, willen mensen babbelen over De Mol. De kassierster van de supermarkt, de medesupporters op KV Mechelen, bouwvakkers op straat, … het programma leeft enorm en dat merk je. Daarnet was ik in de frituur, en ook daar gaat het meteen over mijn deelname. Opvallend is wel dat iedereen wel vraagt ‘wie is de mol?’, maar er meteen haast gealarmeerd bij zegt: ‘neen, zeg maar niks, ik wil het niet weten’! Zo is het makkelijk zwijgen, natuurlijk. (lacht)

Je maandenlange zwijgplicht is bijna ten einde. Blij? “Goh…ik vind het veel moeilijker om de andere kandidaten te moeten missen, dan het zwijgen op zich. Daar heb ik niet zo veel problemen mee. Alleen tegen Margo (zijn vriendin) vond ik het moeilijker: zij weet net zo min als de rest van Vlaanderen hoe het is afgelopen. Ze wist alleen dat ik er lang in Zuid-Afrika was gebleven, maar of ik de mol, de winnaar of de finalist ben, daar heeft ze voorlopig het raden naar. Nog even."

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar.”

De Mol. De Finale. Maandag 27 maart om 20u35 op VIER.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde