"Ik zou het jammer vinden als binnen honderd jaar niemand meer van mij zou hebben gehoord."

"Ik zou het jammer vinden als binnen honderd jaar niemand meer van mij zou hebben gehoord."

Morgen in Topdokters

Topdokters pakt morgen uit met een straffe wereldprimeur van oogchirurg professor Peter Stalmans. Samen met een team ingenieurs van KU Leuven ontwikkelde hij een oogrobot die het mogelijk maakt om een klonter in een netvliesader te verwijderen. Na een geslaagde ingreep op een varken, mag hij de gloednieuwe techniek eindelijk uitoefenen op een mens. Een 82-jarige West-Vlaamse man met een verstopte netvliesader komt in aanmerking voor deze innovatieve ingreep. Het is afwachten of de operatie zal slagen… 

Bij professor Koenraad Van Landuyt wordt een vrouw met spoed binnengebracht nadat een bus over haar voet reed. En professor Dimitri Aerden staat voor een moeilijke keuze. Het leven van een 91-jarige patiënte hangt aan een zijden draadje. Als hij haar niet opereert bestaat de kans dat ze komt te overlijden, maar ook als hij wel opereert zijn de risico’s hoog.

​Topdokters - morgen om 20u35 op VIER.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde