"Ik leerde Keith Haring surfen"

"Ik leerde Keith Haring surfen"

Stukken van Mensen, dinsdag 23 februari om 21u35 op VIER.

Surfer Frank Vanleenhove brengt de dealers deze week een windsurfzeil waar Keith Haring zijn bekende ‘radiant babies’ op tekende. Frank leerde Keith Haring kennen eind jaren tachtig en leerde hem eigenhandig surfen. De kunstenaar overleed eind jaren negentig aan de gevolgen van Aids, maar zijn kunstwerken zijn vandaag de dag ontzettend populair en waardevol. Frank wil de opbrengst graag opnieuw investeren in zijn surfclub, Surfers Paradise in Knokke Heist.

Dimitri uit Antwerpen verkoopt een litho op metaal van Biscuits Parein. Zijn betovergrootvader Edouard Parein was de stichter van Biscuit Parein in 1895. Mede dankzij Parein is Antwerpen nu gekend als de koekenstad. Dimitri’s grootmoeder heette Madeleine. En zijn moeder stond bekend als een geweldige cha-cha-cha danseres, toevallig twee van de bekendste koekjes van Parein die we vandaag in de winkelrekken vinden.

Verder in Stukken van Mensen: Franky uit Kortemark vond tijdens een wandeling een stuk druipsteen achter een waterval. En An uit Knokke presenteert de dealers een lot brieven van een soldaat aan zijn mama in de oorlog van 1914-1918. Ze vond ze, opgerold in een fles, tijdens verbouwingswerken in de tuin. En dealer Patrick wil met haar een deal sluiten waar geld geen rol in speelt.

Vier topdealers. Een verkoper met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel. Kiest de verkoper waar voor zijn geld en verkoopt hij al aan de eerste dealer? Neemt hij het risico en gaat hij voor een monsterbod of gaat hij zonder geld naar huis? 

Stukken van Mensen, dinsdag 23 februari om 21u35 op VIER

 

Contacteer ons
Lies Maesschalck Perscoördinator VIER
Lies Maesschalck Perscoördinator VIER
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde