Dat zijn uw zaken niet!

Dat zijn uw zaken niet!

Hoeveel ben je waard? Vanaf woensdag 11 november nieuw op VIER.

Maandag 9 november 2015 — Evy Gruyaert jaagt in Hoeveel ben je waard? op het laatste taboe: het geld van de Vlaming. Fascinerende televisie want zelden schatten Vlamingen hun vermogen juist in. In Hoeveel ben je waard? maken bekende en onbekende kandidaten een eigen inschatting van hun inkomsten, eigendom en uitgaven, maar worden ze ook door een gespecialiseerd team doorgelicht. De waarheid achter de volledige boekhouding blijkt vaak boeiend en soms zelfs schokkend. Vanaf woensdag 11 november om 21.00 op VIER.

Aflevering 1: Mama Martine en Pieter Porters

Martine (Limburg, 42 jaar) is een alleenstaande mama met drie jonge kinderen. Ze runt een eigen zaak en kan het hoofd maar net boven water houden. Elke maand is het eindjes knopen. Inkopen worden grondig gebudgetteerd en er is niet veel ruimte voor extra's. Toch doet Martine op een bewonderenswaardige manier de boel draaien. Maar hoeveel Martine echt waard is kan ze niet inschatten. Hendrik is vastgoedcoach en schat de waarde van haar huis en ijssalon in, Maxime komt langs om op de inboedel een prijs te kleven en Gratienne haalt de weegschaal boven. Alimentatie, kindergeld, omzet, hypotheek, eten en drinken, verzekeringen, de auto, een lening, alles wordt in rekening gebracht...Moet Martine de broekriem nog meer aanspannen?

Pieter Porters (Antwerpen, 45) is meer dan een bekende selfmade man. De interieur-decorateur heeft de voorbije vijfentwintig jaar internationale naam en faam verworven. Hij brengt zijn typische 'Flemish style' ook vlot buiten onze landsgrenzen en Evy vergezelt hem meteen naar Parijs waar hij exposeert op een van de meest prestigieuze interieurbeurzen. Pieter is ook gepassioneerd bezig met kunst, antiek en oude wagens, maar hoeveel hij precies op zijn rekening heeft staan, daar heeft hij geen flauw idee van. Hoog tijd voor een grondige doorlichting.

 

Hoeveel ben je waard? Nieuw op VIER met Evy Gruyaert.

Wij trokken naar de Story Awards en stelden bekend Vlaanderen de vraag: "Hoeveel ben je waard?".

Lies Maesschalck VIER