UITNODIGING: Het vijfde seizoen van 'Topdokters' - vanaf februari opnieuw op VIER

UITNODIGING: Het vijfde seizoen van 'Topdokters' - vanaf februari opnieuw op VIER

Persvisie maandag 29 januari om 14u bij SBS Belgium in aanwezigheid van prof. T'sjoen, prof. Lewi en prof. De Waele


In het vijfde seizoen van Topdokters, dat vanaf februari negen weken lang op VIER wordt uitgezonden, gunnen acht nieuwe dokters ons een inkijk in hun uitzonderlijk, fascinerend beroep, dat tegelijkertijd hun leven is.

Als vaste waarde in het televisielandschap behoeft het concept van de reeks nauwelijks nog introductie. Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood.  

Op maandag 29 januari verwelkomen we u graag om 14u bij SBS Belgium (Harensesteenweg 224, 1800 Vilvoorde) voor een persvisie, waar we in primeur de eerste aflevering voorstellen in aanwezigheid van prof. T'sjoen, prof. Lewi en prof. De Waele, die dan ook beschikbaar zullen zijn voor interviews. 

Indien u zich wilt aanmelden voor het persmoment, extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70).

De dokters die dit seizoen voor het voetlicht worden gebracht, zijn:

 • Prof. Guy T’Sjoen, die als endocrinoloog in UZ Gent voornamelijk mensen met hormoonproblemen behandelt, maar vooral gespecialiseerd is in de transgenderzorg. Vanuit zijn specialisatie staat hij vaak stil bij de ethische grenzen van zijn vak. Als dokter en atypisch voor zijn vak, acht hij het evenwicht tussen privé en werk bijzonder belangrijk.
   
 • Gynaecologe Prof. Liesbeth Lewi, werkzaam UZ Leuven, gespecialiseerd in twee- en meerlingzwangerschappen en hiervan de mooie en moeilijke kanten ziet. Zij is ook gespecialiseerd in foetale chirurgie.
   
 • Prof. Elisabeth De Waele biedt als één van de 11 intensivisten in UZ Brussel een inkijk in de wereld van afdeling Intensieve Zorgen. Als arts is ze gespecialiseerd in de nutritionele behandeling van kritiek zieke patiënten.
   
 • Dr. Robert Hes, een Nederlandse arts die al jaren in België werkt en op dit moment in AZ Klina als neurochirurg gespecialiseerd is in nek -en rugwervels. 8 op 10 mensen heeft ooit rugklachten.  Sommige pijnen zijn zo ernstig dat een operatie noodzakelijk is om verlamming te voorkomen.  Naast een goede chirurg wil hij vooral ook een goede huisvader zijn, niet alleen voor zijn vijf kinderen van het nieuw-samengesteld gezin, maar ook voor zijn pleegkinderen.
   
 • Prof. Veerle Visser – Vandewalle, die in Limburg woont, maar als Vlaamse neurochirurge in de Uniklinik Keulen één van de grootste afdelingen leidt voor mensen met een bewegings- of psychiatrische stoornis. Zij is gespecialiseerd in diepe hersenstimulatie, waarbij ze hersenelektroden inplant bij mensen die lijden aan aandoeningen die ontstaan in onze hersenen.
   
 • Prof. Bart Morlion die als pijnarts in UZ Leuven het leven van mensen met chronische pijnen draaglijker tracht te maken door de combinatie van pijnmedicatie met andere behandelingswijzen, zoals spiegeltherapie, chilipeperbehandelingen, bewegingsessies en zo veel meer. Hij werd vorig jaar verkozen tot voorzitter van de Europese pijnfederatie.
   
 • Prof. Stefaan Nijs, die als traumachirurg in UZ Leuven mensen opereert die het slachtoffer zijn van kleine en grote ongevallen. Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 en het busongeval van Sierre kwam hij al vaker in de media en is hij geen onbekende voor pers en publiek.
   
 • Prof. Eric Van Cutsem is werkzaam in UZ Leuven. Hij stond mee aan de wieg van de darmscreenings en het preventief stoelgangonderzoek voor 55-plussers. Als autoriteit in zijn vak ontvangt hij ook vaak buitenlandse patiënten.  Daarnaast probeert hij elke dag het leven te redden of te verlengen van mensen met darm, lever-en pancreaskankers.

 

Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde