"Het rouwproces van een onvervulde kinderwens is vergelijkbaar met dat van een overlijden."

"Het rouwproces van een onvervulde kinderwens is vergelijkbaar met dat van een overlijden."

Topdokters, morgen om 20.35 op VIER.

In UZ Brussel ziet professor Tournaye een man met vruchtbaarheidsproblemen door een genetische afwijking. Tijdens een operatie zal professor Tournaye proberen zaadcellen te vinden in de zaadbal. Ondertussen worden ook eicellen bij de vrouw weggenomen, het wordt een spannende dag voor het koppel.

De patiënten van professor Tournaye koesteren vaak al jarenlang een kinderwens, achter zijn discipline gaat dan ook veel verborgen verdriet schuil.  Het rouwproces van een onvervulde kinderwens is volgens professor Tournaye even zwaar als dat van een overlijden. Daarom vindt hij het jammer dat fertiliteit soms als luxegeneeskunde wordt bestempeld.

Bij neuroloog dr. van der Linden komt een 15-jarige jongen op consultatie die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette.  De jongen heeft last van opvallende tics en stoot bij zijn leeftijdsgenoten op onbegrip.  Cardiochirurge professor Inez Rodrigus opereert een Jehova-getuige met een ernstig hartprobleem. Door haar religieuze overtuiging wil ze geen bloedtransfusie krijgen, waardoor ze tijdens de operatie een extra risico loopt.

Topdokters vertellen over hun tomeloze ambitie om het beste uit zichzelf te halen, over de zelfzekerheid die nodig is om het scalpel te hanteren en de drive om iets achter te laten in de geneeskunde. Al hun inspanningen en opofferingen hebben maar één doel: de allerbeste zorg voor elke patiënt.

Topdokters, morgen om 20.35 op VIER.

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde