"Het mooiste beroep ter wereld."

"Het mooiste beroep ter wereld."

Topdokters, de voorlopig laatste aflevering morgen om 20.35 op VIER

Cardiochirurge professor Inez Rodrigus en haar team zijn pioniers in het plaatsen van nieuwe hartkleppen via de lies. Op die manier bespaart ze oudere patiënten een zware openhartoperatie en revalidatie. Alleen zijn deze ingrepen zo duur dat ze niet voor elke patiënt aangeboden kunnen worden.

Dokter Van der Looven ziet een jongen die na de amputatie van zijn onderarm een prothese komt testen die hij met zijn spieren kan aansturen, zodat hij makkelijker dingen kan vastgrijpen. Ook deze hoogtechnologische prothese is erg duur. Topdokters willen levens redden, kost wat kost. Maar helaas moeten zij af en toe rekening houden met de financiële kostprijs van een behandeling.

Dokter Lannoo en het obesitasteam besluiten een gastric bypass-operatie uit te voeren bij een jonge vrouw. Deze operatie zal haar leven ingrijpend veranderen op verschillende vlakken. Dokter Lannoo vindt deze operaties dan ook geen perfecte oplossing maar wel de beste behandeling tegen obesitas.

Wanneer een patiënte van professor Rodrigus er erg op achteruit gaat moet ze een hartverscheurende beslissing nemen. De patiënte heeft dringend een operatie nodig, maar het is niet zeker of ze de operatie zal aankunnen. Opereren of niet, elke beslissing heeft onvoorspelbare gevolgen. De verantwoordelijkheid van dokters is soms verpletterend. Toch zouden zij niets anders willen doen dan het voor hen mooiste beroep ter wereld.

De voorlopig laatste aflevering van Topdokters, morgen om 20.35 op VIER.

Contacteer ons
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde