“Het is meer dan alleen maar een pilletje voorschrijven”

“Het is meer dan alleen maar een pilletje voorschrijven”

Topdokters - Aflevering 2

Dr. van der Linden is een vrolijke Nederlander die graag met de boot naar het werk komt en houdt van humor en house-muziek.  Maar bovenal is Dr. van der Linden een toegewijd neuroloog in AZ St. Lucas in Gent. Hij behandelt bewegingsstoornissen, een discipline die om veel meer draait dan “alleen maar een pilletje voorschrijven”.  In de tweede aflevering van Topdokters ziet Dr. van der Linden een man die al jaren aan de ziekte van Parkinson lijdt.  Omdat medicatie niet meer helpt past Dr. van der Linden Deep Brain Stimulation toe, een operatie waarbij diep in de hersenen elektroden worden ingeplant om de symptomen van Parkinson zoals beven en stijfheid te onderdrukken.  Tijdens deze ingreep blijft de patiënt bij bewustzijn, zodat Dr. Van der Linden meteen kan zien of de symptomen verdwijnen.

 

Mensen met een onvervulde kinderwens gaan soms ver, letterlijk. Als diensthoofd van de toonaangevende fertiliteitskliniek van UZ Brussel ziet Prof. Tournaye patiënten van over heel de wereld. In deze aflevering komt een koppel met vruchtbaarheidsproblemen uit Dubai.  

 

Dokters moeten niet alleen hun discipline beheersen maar ook goed kunnen communiceren. Niet alle patiënten willen evenveel informatie over wat er allemaal kan misgaan. Maar eerlijk duurt het langst, ook voor topdokters.

 

Topdokters - Morgen om 20u35

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde