Giorgio zijn worstje wordt gesmaakt

Rockabilly's komen proeven van de "American Style" spareribs in de Grillmasterhoeve

Woensdag 11 april 2018 — Vorige week kozen Peter De Clercq en Seppe Nobels tien duo's uit die vanaf nu elke week het Grillmasters vuur aansteken en wekelijks worden uitgedaagd om met één bepaald product aan de slag te gaan. In de aflevering van donderdag 12 april staat varkensvlees op het menu.  De duo's trekken naar De Haan en maken daar kennis met Carl van de hoeveslagerij Hof ter Meulen en zijn  Mangalicavarkens. Daar moeten de duo's eigenhandig worst maken : vlees kiezen, kruiden, malen, darmen spoelen, worst draaien. Een uitdagende, maar ook stresserende opdracht voor de duo’s – niet in het minst voor Adel. Wie maakt de beste worst en wint de vrijstelling? Het worstje van Giorgio wordt alleszins gesmaakt. 

Daarna worden de koppels verwacht op de Grillmasterhoeve en moeten ze American style spare ribs bereiden voor de twee chefs én voor een verrassend testpanel van America-lovers en Vlaamse rockabilly's in vintage cars. De hoeve wordt het decor voor pikante varkensbereidingen, iets te zoete side dishes, petroleumribbetjes, een Amerikaans-Koreaans conflict en zelfs een familiedrama.

Wie zijn de twee minst presterende duo’s die het in de burn out met elkaar moeten uitvechten? En wie moet na dat spannende grillduel de hoeve definitief verlaten? Dat ontdek je donderdag 12 april op VIER. 

 

Grillmasters 

Donderdag 12 april, 20u35

VIER

#grillmasters

 

Meer over Grillmasters

Chefs Peter De Clercq en Seppe Nobels gaan op zoek naar het beste BBQ-duo van Vlaanderen. Ze leggen elke week de grillende koppels het vuur aan de schenen en stomen elke week een nieuwe opdracht klaar. De minst presterende duo's eindigen in de 'burn-out' en zo eindigt de smeulende strijd voor één koppel. Na negen weken kennen we de beste Grillmasters van het land. 

De strijd om de titel wordt aangegaan door de Oost-Vlaamse zusjes Sofie en Ineke, de Limburgse bikerboys Marc en Mario, de foodies Katleen en Joke, Kempense vader Giorgio en zijn dochter Allegra, BBQ-lovers uit Beerse Els en Kris, beste maten Christophe en Guy uit Schilde, de Antwerpse-Jamaicaanse Kurt en Limburgse-Chinese Steve, het onafscheidelijke grillduo Nick en Kevin en de Zuid Afrikaan Carl en zijn vriendin Annie.

De eerste productproef is, tot grote verbazing van Adel, met varkensvlees

Adel & Ivan
Allegra
Christophe & Guy
Christophe & Guy
Giorgio & Allegra
Joke & Katleen
Kurt
Marc & Mario