Gin, jacuzzi's en... veel kurk in Komen Eten

Gin, jacuzzi's en... veel kurk in Komen Eten

19/9 - 22/9

De 40-jarige Jeroen uit Brugge zet de week in gang. Jeroen heeft echter niet altijd in het lieflijke Venetië van het noorden gewoond. Zestien jaar lang maakte hij als dj Londen onveilig. Kan hij zijn gasten overtuigen met zijn kookkunsten of eerder met zijn bijzondere kapsels? Corette (47) uit Ravels heeft een passie voor kurk en verrast haar gasten niet alleen met een Portugees menu, maar ook met een workshop ‘creatief met kurk’. Kris (50) is raamdecorateur en perfectionist in hart en nieren. Hij wil zijn gasten in de watten leggen en trakteert hen op een gepersonaliseerde gin, zwembad én jacuzzi. De 24-jarige Heidi uit Dendermonde heeft door haar man de Turkse keuken leren kennen, en deze wil ze dolgraag delen met haar medekandidaten. Heidi heeft verder nog een verrassing in petto: ze gaat ook door het leven als zangeres Hi-Dee... 

 

Maandag 19 september

Jeroen uit Brugge

De 40-jarige Jeroen woont in het centrum van Brugge, waar hij ook als kelner werkt. Vroeger was zijn hometown Londen: als DJ Funghi maakte hij er zestien jaar lang alle feestjes onveilig. Jeroen leefde in een droomwereld vol seks, drugs en rock-’n-roll. Omdat hij heeft afgerekend met zijn alcoholproblemen uit het verleden, raakt hij vandaag geen druppel meer aan. Jeroen houdt ervan voor andere mensen te koken, hij probeert daarom zoveel mogelijk liefde in zijn gerechten te stoppen. Hij zou dit Komen Eten-avontuur graag winnend afsluiten, maar om het lot niet te tarten spreekt hij die wens liever niet uit. Jeroen combineert zijn passie voor felle kleuren en hippe haartooi later deze week met enkele bijzondere kapsels.

 

Dinsdag 20 september

Corette uit Ravels

Corette uit Ravels is 47 en ze heeft een passie voor kurk, zowel beroepshalve als privé. Ze werkt in een familiebedrijf dat kurkvloeren en -wanden verkoopt en thuis hangt heel haar huis vol met kurk. Corette houdt van verandering, daarom krijgen haar muren geregeld een ander kleurtje. Vandaag zijn ze oranje, maar dat kan morgen al weer iets anders zijn. De kurk die Corette verkoopt komt uit Portugal, en daarom kiest ze vanavond voor een Portugees geïnspireerd menu, met onder andere soep van groene kool en een stoofschotel met Portugees spek en zeevruchten. De gasten krijgen een workshop ‘creatief met kurk’ en toveren oude wijnstoppen om in beeldige kaders.

 

Woensdag 21 september

Kris uit Emelgem

Kris (50) uit het West-Vlaamse Emelgem is raamdecorateur van beroep en perfectionist van nature. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor Kris. Vroeger leefde hij om te werken, maar tegenwoordig werkt hij om te leven. Na de uren geniet Kris dubbel en dik van het leven. Hij heeft thuis een eigen zwembad, een jacuzzi, een sauna en elektrische gordijnen. Ook zijn gasten wil Kris vanavond in de watten leggen, daarom heeft hij hen gevraagd om hun badpak mee te brengen. Jeroen neemt het zekere voor het onzekere en daagt op in volledige duikersoutfit. Kris serveert voor iedere gast een gepersonaliseerde gin en haalt zijn beste snijmachine boven om de hinde van het voorgerecht flinterdun tot carpaccio te snijden. Het hoofdgerecht is kangoeroe en het dessert wordt cryptisch omschreven als een ‘streling voor de zintuigen’…

 

Donderdag 22 september

Heidi uit Dendermonde

Heidi (24) woont in Dendermonde, maar is afkomstig van Antwerpen. Ze trok van de stad naar de parking voor de rust en het groen. In Dendermonde woont ze gezellig langs de spoorlijn met haar Turkse man. Ze leerde hem kennen op vakantie in Turkije en zijn nu al drie jaar zielsgelukkig samen. Kiezen tussen de Turkse en de Belgische keuze vindt ze hartverscheurend, maar voor Komen Eten hakt ze toch de knoop door. Heidi tovert vanavond allerlei Turks lekkers op tafel. Beginnen doet ze met een heerlijke linzensoep, ze rondt af met gemengde vruchten en mascarpone en daartussen serveert ze kippenstoofvlees met rijst en aubergine. Heidi staat bij liefhebbers van muziek bekend als zangeres Hi-Dee, en dat wil ze haar Komen Eten-gasten en alle kijkers van dit fijne programma niet onthouden.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde