Gin for the win in Komen Eten

Gin for the win in Komen Eten

27/3 - 30/3

Kleuterjuf Kimberly uit Sint-Andries geeft het startschot voor een nieuwe Komen Eten-week. Ze hoopt vooral te scoren met sfeer en gezelligheid en lekkere drankjes. De 45-jarige Nicole uit Berlare is nagelstyliste en in haar vrije tijd gepassioneerd ginliefhebber. Haar gasten wil ze niet alleen imponeren met gin, maar ook met een typisch streekproduct dat ze eigenhandig vangt: paling. Tijdens de week staat Jasper (24) uit Moorsel in zijn frituur, maar in het weekend trekt hij zijn clownspak aan. Naast een lekker diner, trakteert hij zijn gasten maar al te graag op enkele goocheltrucjes. Pedro (40) sluit de week af in Waregem. Net als Nicole, verzamelt (en drinkt) ook Pedro gin. Zijn menu staat op een ginfles, als aperitief geeft hij ‘de perfecte gin-tonic’ en ook de avond sluit hij af met gin in zijn dessert.

​Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Kimberly uit Sint-Andries

Maandag 27 maart

Kimberly (22) trapt deze nieuwe week af in het West-Vlaamse Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge. Ze nodigt graag mensen uit om te komen eten in haar kleine, gezellige huisje. Kimberly werkt als kleuterjuf en houdt van kinderen. Ze denkt dat ze vanavond vooral gaat scoren met sfeer en gezelligheid en de alcoholkeuze, want ‘drank is gelijkwaardig aan eten’. Haar menu heeft ze in een boekentasje gestoken. Wanneer haar gasten arriveren, blijken er twee bekenden voor elkaar te zijn. Nicole en Jasper hebben elkaar lang geleden al eens ontmoet op de kermis. Kimberly’s tafel is sober, maar mooi. Voor Pedro zijn de waterglazen overbodig, want ‘wie drinkt er nu water’. Kimberly laat als verrassing haar gasten proeven van het lokale bier, de Brugse Zot, en geeft hen ook een bijpassende muts.

 

Nicole uit Berlare

Dinsdag 28 maart

Nicole (45) is een zelfstandige nagelstyliste en is het gewend om haar klanten goed te verwennen, en dat gaat ze ook doen met haar gasten. Nicole woont in Berlare, een gemeente in Oost-Vlaanderen die bekend staat voor het Donkmeer, waar een typisch streekproduct gekweekt wordt: paling. Haar voorgerecht zal Nicole dan ook zelf vangen. Haar lange nagels komen hier goed van pas... Als decoratie voor haar huis, heeft Nicole Veuve Cliquot-flessen gebruikt, haar lievelingschampagne. Maar Nicole drinkt nog liever gin en heeft ook een enorme gin-collectie van 150 flessen. Nicole kookt op een hoog niveau maar bij haar hoofdgerecht zit er een haar in de boter, of beter gezegd, in de saus…

 

Jasper uit Moorsel​

Woensdag 29 maart

Als animator durft Jasper (24) in het weekend wel eens te transformeren naar zijn alter ego: Clown Jaspie. In kostuum kan Jasper zich volledig uitleven. Naast het goochelen en entertainen, heeft hij nog een andere job: zijn frituur uitbaten. Deze week gaat Clown Jaspie proberen om niet alleen de clown uit te hangen, maar ook om lekker te koken. Hij ontvangt zijn gasten vanavond in zijn huis in Moorsel. Zijn menu ziet eruit als een toverstaf, en ook tijdens het etentje haalt hij geregeld zijn goocheltrucs boven. De gasten krijgen vanavond enkel bier te drinken, bij élk gerecht.

 

Pedro uit Waregem

Donderdag 30 maart

Pedro (40) sluit de week af in Waregem. Hij is magazijnier, maar na zijn uren vind je hem meestal terug in de betere cocktailbar. Als hobby verzamelt Pedro gin. De grootste trots van zijn huis is dan ook zijn ginkast. Pedro heeft minder flessen dan Nicole, maar voor hem gaat kwaliteit boven kwantiteit. Zijn menu staat uiteraard op een ginfles. Als aperitief geeft hij ‘de perfecte gin-tonic’ en ook de avond sluit hij af met gin in zijn dessert.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde