Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Morgen in Stukken van Mensen op VIER

Paco verrast de dealers met een kolossaal werk: een straataffiche van het sigarettenmerk Tigra uit de jaren 50, gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Al More. De poster verkeert nog in perfecte staat en gaat bovendien gehuld in een zweem van mysterie. Het bekende Tigrameisje, een Antwerpse mannequin, werd immers vermoord teruggevonden in de jaren 70 in een villa in Brasschaat. De vier dealers zijn geïnteresseerd in de elegante kolos, maar zullen ze er ook een bedrag van formaat voor over hebben?  

De Nederlandse Odette waagt haar kans met een bijzonder houten beeld uit de achttiende eeuw. Achter het object schuilt een lugubere kinderlegende die vooral dealer Bie kippenvel bezorgt. Bie voelt zich meteen verbonden met het speciale object en zet alles op alles om haar slag te slaan.

Frans waagt zijn kans met een pruik die hij enkele jaren geleden op een Hollywoodbenefiet heeft gekocht. Elizabeth Taylor zou de pruik in de jaren 60 gedragen hebben in de film Cleopatra. Sommige dealers twijfelen echter aan de authenticiteit van de pruik en vrezen dat het om een replica zou gaan...

Mark heeft ‘de champagne van het Pajottenland’ meegebracht: een bijzonder flesje Millennium Geuze geproduceerd in beperkte oplage. De Geuze zou volgens Mark een perfecte investering zijn, want op vijf jaar tijd is de waarde van dit unieke product maar liefst verdriedubbeld.

Stukken van Mensen - morgen om 21u40 op VIER.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde