Fotomateriaal: Terug naar eigen land

Martin Heylen reist voor het programma Terug naar eigen land, samen met zes bekende Vlamingen, naar conflictgebieden en hij legt met hen de route af die vluchtelingen nemen om Europa te bereiken. Voor deze documentairereeks volgt VIER zes bekende Vlamingen, met een uitgesproken eigen mening over de vluchtelingenproblematiek, op hun reis naar de meest gevaarlijke uithoeken van de wereld.

Zuhal Demir, Bert Gabriëls en Veroniek Dewinter starten hun ‘ Terug naar eigen land’ in Erbil, Irak. Jean-Marie Dedecker, Margriet Hermans en Ish Aït Hamou starten hun vluchtroute in Mogadishu, Somalië. Ze worden ondergedompeld in een intense en emotionele reis waarin ze geconfronteerd worden met de harde realiteit waarmee vluchtelingen dagelijks te maken krijgen. Niemand van hen komt ongeschonden terug. Zijn ze na hun reis nog steeds overtuigd van hun oorspronkelijke mening over ons vluchtelingenbeleid? Blijft iedereen zwart-wit denken, wordt alles grijs of is er letterlijk en figuurlijk wel plaats voor meer kleur? Martin Heylen documenteert.

Terug naar eigen land. Een documentaire in de voetsporen van hedendaagse vluchtelingen. Vanaf donderdag 3 maart om 20.35 op VIER.

 

Contacteer ons
Francesca Belmadani Persfotoverantwoordelijke
Francesca Belmadani Persfotoverantwoordelijke
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde