Food producenten zetten hun product in de kijker in Komen Eten

Food producenten zetten hun product in de kijker in Komen Eten

Inclusief krekels.

Komen Eten zet in de week van 30 oktober vier producenten van heerlijke producten achter het kookvuur. De 48-jarige Werner uit Zoersel bijt de spits af als kweker van Belgisch witblauw. Koeien blijken echter geen rekening te houden met Komen Eten, zo blijkt wanneer de geboorte van een kalfje zich aandient... In tegenstelling tot Werner, heeft Nicolaas (30) zich in Brussel gespecialiseerd in een ecologische vleesvervanger: krekels. Volgens Nicolaas smaken de insectjes naar een lekker stukje spek, en sommigen proeven er zelfs Grills chips in. Kan niet slecht zijn. Anne-Cathérine ​(30) trekt dan weer de bierkaart. Ze werkt in een familiebrouwerij in Dendermonde​ en zal het bier Vicaris in haar gerechten verwerken. Inclusief in het dessert: een birramisu. De week wordt afgesloten door de 45-jarige Natacha, zij verkoopt in haar winkel in Nieuwpoort dagelijks verse vis - gevangen door haar man - en sluit de week af met een heerlijk vismenu.

Komen Eten - Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Werner uit Zoersel
Maandag 30 oktober

De 48-jarige Werner is landbouwer, slager én een trotse kweker van het Belgisch witblauw. Hij wil zijn gasten verwennen met een lekker stukje vlees gekweekt in eigen land. Werner doet het vanavond helemaal zelf: van het vlees in zijn voor- en hoofdgerecht tot de groenten uit de moestuin van zijn schoonmoeder. Het aperitief wordt gegeven op een bijzondere locatie: midden in zijn dierenstal. Koeien houden wel niet echt rekening met Komen Eten, zo blijkt wanneer de geboorte van een kalfje zich aandient. De Komen Eters zullen dus nog even op hun honger moeten blijven zitten…


Nicolaas uit Brussel
Dinsdag 31 oktober

De 30-jarige Nicolaas heeft een eigen krekelkwekerij in onze Belgische hoofdstad. Nicolaas ziet zijn kwekerij als de boerderij van de toekomst, want krekels vormen een ecologisch alternatief voor vlees. Voor hetzelfde aantal proteïnen in een stuk rundvlees, hebben krekels 25 keer minder voer nodig én 300 keer minder water. Volgens Nicolaas smaken de insectjes bovendien naar een lekker stukje spek, en sommigen proeven er zelfs Grills chips in. Kan niet slecht zijn. Voor Komen Eten tovert hij een hoekje in de kwekerij om tot een gezellige eetplaats.  


Anne-Cathérine uit Dendermonde
Woensdag 1 november

De 30-jarige Anne-Cathérine werkt in een familiebrouwerij in Dendermonde. In 1999 begon haar vader het bier Vicaris te brouwen in zijn garage, maar zijn hobby liep algauw uit de hand en ondertussen hebben ze sinds 2010 een echte brouwerij. Naast deze lekkere biertjes, zal Anne-Cathérine ook andere streekproducten verwerken in haar gerechten. En ook in haar dessert - een birramisu - zit uiteraard bier. Anne-Cathérine is gepassioneerd door koken en droomt van haar eigen brasserietje aan de brouwerij.


Natacha uit Nieuwpoort
Donderdag 2 november

De 45-jarige Natacha is een sympathieke, hardwerkende vissersvrouw. In haar winkel aan zee verkoopt ze de vis die door haar eigen man vers gevangen wordt. Iedere keer wanneer de vissersboot terug aanmeert in de haven, is Natacha heel gelukkig en dankbaar: verse vis en nieuwe liefde. “Een bak vol vis, dat is het mooiste wat er is.” Koken is een echte passie voor haar en haar specialiteit is - uiteraard - vis. Mét een overheerlijke saus. Natacha wil dit vanavond bewijzen en haar gasten volledig onderdompelen in de Belgische zee.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde