Een tafeltje voor twee, alsjeblieft.

Een tafeltje voor twee, alsjeblieft.

De broers Boxy wagen hun kans met een designtafel in Stukken van Mensen

Maandag 20 februari 2017 — De onafscheidelijke Boxy-broers beschikken elk over een designtafeltje van de Belgische interieurarchitect Christophe Gevers en besluiten om één stuk te verkopen. Maar wanneer de experten de tafel voor de eerste keer te zien krijgen, spreekt het object niet meteen tot de verbeelding. Gelukkig zijn Boxy en Boxy rad van tong en brengt hun enhousiaste uitleg daar gauw verandering in.

Arlette en René zijn op een bijzondere missie, vergezeld van vijf keramieken beelden. Het koppel wil het onbekende werk van Arlettes overleden moeder in de kijker zetten. Marie-Hélène begon pas op haar 79e met het maken van beelden, en haar talent bleef tot nog toe onontdekt. Arlette en René willen een ode brengen aan de onbekende beeldhouwster in de hoop dat ze eindelijk erkenning krijgt voor haar werk. De experten zijn duidelijk ontroerd door hun verhaal en komen samen met een uniek voorstel op de proppen...

Jean-Marie verbluft de dealers met wel erg duur speelgoed voor volwassenen: een uniek kunstwerk van niemand minder dan Panamarenko, het ruimtestation Bing 2. Het werk is een prototype en er bestaat dus maar één exemplaar van. De experten zijn meteen onder de indruk en kunnen niet wachten om dit buitengewone hebbeding te veroveren.

Dit en nog meer merkwaardige curiosa, morgen in Stukken van Mensen om 21u30 op VIER.

 

 

 

Boxy-broers bieden designtafel aan

Boxy broers met designtafel
Arlette en René met keramieken beelden
Jean-Marie met ruimtestation van Panamarenko
Willy met collectie zakhorloges
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES