Een piepjonge Cath Luyten morgen in ’T is gebeurd

En nog meer “toen ze nog jong waren”-bekenden…

In 1999 plukte Joyce De Troch in het programma ‘Streetmate’ vrijgezellen van straat en trakteerde hen op een etentje met een single man of vrouw naar keuze. En dan maar hopen dat de vonken oversloegen. Dat gebeurde niet bij de toen nog 22-jarige Catherine Luyten, u kent ze beter als Cath Luyten. Het klikte niet meteen met haar date, maar het levert wel heerlijk nostalgische televisie op.

Enkele jaren eerder, in 1996 zond VT4 het programma Kassa Kassa uit. Daarin kon een achteloze voorbijganger 20.000fr verdienen als hij werd aangeklampt door presentator Stefan Ackermans. Hij moest er alleen iets voor in de plaats doen, een klein opdrachtje, een onbeduidend taakje zoals 5 valse gebitten bij elkaar zoeken, zoveel mogelijk rode onderbroeken verzamelen of de letter K in iemands borsthaar scheren. Begin er maar aan! Zoveel mensen met zoveel borsthaar zijn er nu ook weer niet. En ze moeten nog bereid zijn om er de letter K in te laten zetten.

 

De ploeg van ’t Is gebeurd grasduint al voor het tweede seizoen in het archief van Vier, Woestijnvis en VT4. Programma’s als Kassa kassa bekijken ze met extra aandacht opnieuw. Groot was hun verbazing toen ze de goedlachse kerel herkenden die met de glimlach een K op zijn weelderige borstkas liet verschijnen: Hein Vanhaezebrouck, nu toptrainer van landskampioen AA Gent, in 1996 nog gewoon speler bij KRC Harelbeke.

Zijn naam werd toen in het programma niet vernoemd maar Thomas Huyghe die ’t Is gebeurd presenteert, veegt die anonimiteit definitief  weg: de sympathieke borsthaarman is niemand minder dan Hein Vanhaezebrouck. De K van Kassa Kassa is nu de K van Kampioen.

 ’t Is gebeurd, morgen om 22u20 op VIER

 

Contacteer ons
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde