"Een kind is geen miniatuurvolwassene. Mijn laatste wens is dat kinderchirurgie in België erkend wordt."

"Een kind is geen miniatuurvolwassene. Mijn laatste wens is dat kinderchirurgie in België erkend wordt."

Morgen op VIER

In de voorlaatste aflevering van Topdokters maken we kennis met Dokter Erwin Van Der Veken, kinderchirurg in verschillende Belgische ziekenhuizen én enthousiast rugbyspeler. Een religieuze besnijdenis, een liesbreuk of een zeer complexe pathologie, hij dient altijd het kind. Niet de wil van de ouders, niet een of andere filosofie. Dokter Van Der Veken behandelt Côme, een baby van vijf maanden oud met het syndroom van Down die werd binnengebracht met een darmfalen. Op het eerste gezicht lijkt het een vrij eenvoudige ingreep, maar er is meer aan de hand.

Ouderenpsychiater professor Vandenbulcke staat voor een moeilijke beslissing over een patiënte die hij al jaren kent en aan de ziekte van Alzheimer lijdt. En in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek wordt een 24-jarige jongeman binnengebracht die verbrand raakte tijdens een bbq-ongeval. Dokter Rose staat voor een grote uitdaging: kan hij hem in leven houden?

​Topdokters - morgen om 20u35 op VIER.

 

 

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde