Drie nieuwe fictiereeksen op VIER in 2016

Woensdag 12 augustus 2015 — VIER werkt aan drie nieuwe fictieprojecten voor 2016: Auwch!, Callboys en een comedy-reeks rond Philippe Geubels. Intussen schrijven Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verder aan de fictiereeks De Dag en staat er een zevende seizoen van Vermist op stapel.

Auwch!

'n Feest van herkenning voor mannen, 'n zucht van herkenning voor vrouwen.

De serie ‘Auwch!’ draait rond alledaagse pijnlijke en gênante situaties waarin de hoofdpersonages voortdurend verzeild geraken. Met de gekende ongemakkelijke stiltes tot gevolg… De schijnbare onmogelijkheid van mannen om vrouwen te begrijpen staat daarin dikwijls centraal, maar ook de onhandigheid in omgang met vrienden en met collega-bv’s in hun professionele leven.
Ben Segers speelt een ietwat uitgerangeerde versie van zichzelf. Door zijn sociale onhandigheid, slaagt hij er steeds weer in om in de meest gênante en pijnlijke situaties verwikkeld te geraken, en niet zelden zijn daarbij andere vrouwen in het spel. En dat tot grote ergernis van zijn eigen vrouw… Ook Axel Daeseleire speelt een uitvergrote versie van zichzelf. Hij is de beste vriend van Ben, al zal hij de laatste zijn om Ben te helpen wanneer die alweer in een vervelende situatie belandt. Axel is tevens niet ongevoelig voor vrouwelijk schoon met een geweldige nood aan aandacht van de andere sekse. Hij misbruikt hiervoor maar al te graag zijn status als BV, wat door zijn licht hysterische vrouw niet in dank wordt afgenomen.
In de serie passeren met de regelmaat van de klok Bekende Vlamingen in een verrassende gastrol.

De regie is in handen van Geoffrey Enthoven (Hasta La Vista!, Halfweg,…)

Callboys

Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) bieden een zekere en veilige oase voor elke vrouw die op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer. Samen noemen ze zichzelf de Callboys. De jongens delen een website, een vennootschap en een gepimpte kantoorruimte waar ze hun operatie runnen. Daar beantwoordt manusje-van-alles Randy Paret (Bart Hollanders) de telefoon, vult er de magen en kuist de toiletten. De samenwerking maakt een paar zaken makkelijker, maar in het geval van De Callboys vooral een hoop zaken moeilijker. Samenwerken betekent immers vergaderen, beslissingen nemen, afspraken maken en die vervolgens vergeten, discussiëren over principes en kampen vormen. Maar het betekent ook vriendschap: samen fitnessen, samen zonnebanken, samen lachen, troosten en tips uitwisselen over de beste manier om een balzak te ontharen. De zaken gaan goed, tot hoogmoed en onbezonnenheid de Callboys inspireren om aan bedrijfsvertakking te doen.

Callboys wordt geregisseerd door Jan Eelen (In de Gloria, Het Eiland, De Ronde,…)

Komische fictieserie met Philippe Geubels

Woestijnvis werkt aan sitcom Philippe Geubels.

Het zijn drukke dagen voor Philippe Geubels. De voorbereidingen voor zijn nieuwe programma “Geubels en de idioten” dat in september op antenne gaat, zijn volop bezig, maar achter de schermen wordt er intussen in alle stilte gewerkt aan een komische fictiereeks rond de comedian/presentator. De -voorlopig nog titelloze - reeks zal zich focussen op het dagdagelijkse leven van Geubels, die wanhopig probeert zowel zijn carrière als zijn huwelijk te redden. Als er tenminste geen depressieve schoonvaders, psychopathische buurmannen of volstrekt incompetente managers roet in het eten gooien.
Philippe Geubels speelt grotendeels zichzelf in de reeks en laat weten “vereerd, verheugd en tegelijkertijd doodsbang“ te zijn voor zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Bart Hollanders
Ben Segers en Axel Daeseleire
Matteo Simoni
Philippe Geubels
Rik Verheye
Stef Aerts