Drie koppels gaan opnieuw de uitdaging van hun leven aan in het tweede seizoen van Ons Eerste Huis

Drie koppels gaan opnieuw de uitdaging van hun leven aan in het tweede seizoen van Ons Eerste Huis

Morgen op VIER

Bartel Van Riet springt voor de tweede keer in een verbouwavontuur met drie jonge koppels en hun (schoon)ouders. Twee nieuwe experten bepalen met gast-bv's welk koppel week na week een kamertrofee in de wacht sleept. Gelukkig worden ze met raad en daad bijgestaan door een oude bekende: Sanchez, de meest bekende werfleider van het land die twaalf jaar geleden zijn tv-debuut maakte in het verbouwingsprogramma The Block. 

De uitdaging is zwaar. Wekenlang verbouwen met je ouders of schoonouders in een totaal te renoveren pand - het is allesbehalve simpel. Valerie & Brent, Boy & Aimée en Kenzo & Sofie durfden dit avontuur aan. Het doel: de hoogste meerwaarde creëren op hun huis. Wie daarin slaagt wint de vette hoofdprijs van 100.000 euro. Tien weken lang kan Vlaanderen hun verbouwperikelen, hun creativiteit en hun belevenissen volgen.

Ontdek hieronder welke koppels en (schoon)ouders zich in dit verbouwavontuur storten.
​Ons Eerste Huis - vanaf morgen om 20u35 op VIER.

 

Brent & Valerie

Langdorp
 

Brent (25) en Valerie (23) vormen al drie-en-een-half jaar een koppel en wonen sinds anderhalf jaar samen in Hotel Mama te Langdorp, bij de ouders van Valerie. Hij is IT-consultant en zij volgt een opleiding tot massagetherapeute. Brent omschrijft zichzelf als rustig en Valerie als impulsief, twee karakteristieken die elkaar goed aanvullen. Brent is eerder down to earth en realistisch, terwijl Valerie al eens wat ongeremder en enthousiaster uit de hoek kan komen. Het koppel kocht een huis in het groene Langdorp. Ze kiezen voor een landelijke stijl met moderne toetsen, warme aardetinten en hout.

De ouders van Valerie hebben beslist om zich mee in dit verbouwavontuur te smijten. Herman (54) is zelfstandig hondenverzorger, Els werkt als leerkracht informatica in het middelbaar onderwijs. Het koppel heeft al een hoop verbouwervaring achter de rug en is al aan de derde renovatie toe. Het jonge koppel zal de steun van deze bedreven verbouwingsrotten dus zeker kunnen gebruiken.

 

Kenzo & Sofie

Erembodegem

Kenzo (27) en Sofie (26) zijn al zes jaar samen en wonen sinds anderhalf jaar ook samen in Aalst. Ze hebben een zoontje van één jaar, Ruíz, en staan te popelen om van hun nieuwe huis een warme thuis te maken. Kenzo is zelfstandig verzekeringsmakelaar en Sofie werkt als administratief bediende. Zij is erg creatief en let op alle details, hij noemt zichzelf handig. Het koppel kocht een huis in Erembodegem en gaat voor een industriële stijl met staal en aluminium, maar ook warmere houttoetsen.

De moeder en stiefvader van Sofie hebben beslist om samen met Kenzo en Sofie in hun eerste verbouwing te duiken. Mouch (49) is administratief bediende in de bouwsector, Francis (44) werkt als bewakingsagent. Zowel Mouch als Francis zijn geen groentjes meer op het vlak van verbouwingen en zijn ervan overtuigd dat ze Kenzo en Sofie nog veel kunnen bijbrengen.

 

Boy & Aimée

Lanaken

Boy (25) en Aimée (27) zijn sinds twee jaar samen. Het koppel deelt officieel nog geen woning, maar Aimée spendeert wel veel tijd bij de ouders van Boy in Lanaken. Boy komt als fotolasser aan de kost, Aimée als kapster. Hij heeft een creatieve geest en is erg handig en technisch ingesteld, zij daarentegen zal nog een pak moeten leren. Het koppel kocht een huis in Lanaken en gaat voor een eigen stijl. Boy heeft een duidelijke voorliefde voor oude, maar degelijke materialen en houdt van recycling.

De ouders van Boy gaan het koppel met veel raad en daad bijstaan in hun eerste verbouwingsavontuur. Toine (56) werkt als zelfstandig podiumverhuurder, Greetje (54) is huisvrouw. Toine is een ervaren verbouwer en zal er met een streng oog op toezien dat de werken correct verlopen.

 

Samen met de experten - interieurdesigner Christophe Aertssen en burgerlijk ingenieur-architecte Valerie Van Gucht - zullen ook gast-bv’s week na week hun expertise bovenhalen en beslissen welk koppel de beste kamer heeft afgeleverd. Passeren de revue: Marcel Vanthilt, Wout Bru, Katrien Vanderlinden, Véronique Leysen, Roel Vanderstukken en Tatyana Beloy.

Contacteer ons
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde