DJ Moustache ontvangt Komen Eters met 4.000 moppen in achterhoofd

DJ Moustache ontvangt Komen Eters met 4.000 moppen in achterhoofd

Woensdag 14 oktober 2015 — Van maandag 26 tot donderdag 29 oktober nemen Mathew uit Steenhuffel, Jean-Marie 'Moustache' uit Oostende, Ellen uit Salhille en Charlotte uit Gent het tegen elkaar op. DJ Moustache haalt ontelbare moppen en zijn discolichten uit de kast om te scoren. Mathew tokkelt als extraatje voor de gasten op zijn gitaar en Ellen probeert met een spelletje Twister nog wat extra punten te scoren. Charlotte sluit de week af en vindt dat een boertje aan tafel zeker moet kunnen.

Mathew uit Steenhuffel

De 36-jarige Mathew geniet van het leven in het mooie gezelschap van zijn gezinnetje. Zijn dochter heet Nahla, maar is niet genoemd naar het leeuwinnetje uit The Lion King. Wel naar de dochter van actrice Halle Berry. Mathew kan het niet enkel met zijn eigen dochtertje goed vinden, maar vindt kindjes sowieso de max. En daarom studeert Mathew nu ook voor kleuterleider. Maar vanavond krijgt Mathew geen kleutertjes voor zich, wel drie Komen Eters met veel honger. Hij schat zichzelf niet al te hoog in op kookgebied, maar Mathew vindt het wel leuk om te experimenteren in de keuken. De laatste gast van vanavond laat even op zich wachten, maar de drie anderen wachten niet en vliegen alvast in de champagne. Mathew heeft Indische roots en kan het niet laten om hier en daar wat extra spicy elementen toe te voegen aan het eten. Benieuwd of zijn gasten dat weten te appreciëren. Omdat je in Komen Eten al lang niet meer enkel op kookgebied moet scoren, zet Mathew ook zijn beste muzikale beentje voor. Hij speelt een stukje gitaar voor zijn gasten en iedereen zingt spontaan mee. Het eerste feestje van de week barst los en dan moet het chocolade dessert nog komen.

Jean-Marie uit Oostende

Jean-Marie (59) woont aan ‘t Zeetje en zoals het hoort voor iemand van de kust maakt hij vanavond vis klaar. Als hoofdgerecht zelfs de meest edele vis die er bestaat. De bijnaam van Jean-Marie is Moustache, en dat zou iets te maken hebben met specifieke haargroei tussen neus en bovenlip. Hij is de koning van de mop, want hij kent er 3000 tot 4000. Jean-Marie is zelfs ooit te zien geweest in dé referentie op moppengebied: HT&D. Dat Jean-Marie niet verlegen zit om een straffe stoot, bewijst hij ook in de biljartclub waar hij voorzitter van is. De Olympische gedachte gaat voor Jean-Marie niet helemaal op, want volgens hem is winnen zeker belangrijker dan deelnemen. Aan motivatie dus geen gebrek. En om te winnen haalt Jean-Marie alles uit de kast, grote discolichten incluis. De Komen Eters maken vanavond kennis met DJ Moustache.

Ellen uit Stalhille

De 38-jarige Ellen woont in Stalhille en dat is een deelgemeente van Jabbeke. Ze is de sportieve mama van twee kindjes en haar zoontje vindt alvast dat mama het lekkerste eten maakt van de hele wereld. Wellicht is zoonlief een tikkeltje bevooroordeeld, maar het geeft Ellen alvast vertrouwen voor vanavond. Ze is de heel erg trotse bezitter van een nieuwe keuken en op het kookeiland en de kraan is ze zelfs lichtjes verliefd. Ellen is leerkracht huishoudkunde en geeft dus ook kookles op school. Ze ontkent dat ze goed kan kokkerellen, maar dat ze het vooral goed kan uitleggen aan haar leerlingen. Ellen heeft de gewoonte om na het eten geregeld een spelletje Twister te spelen en ze ziet geen reden om die traditie vanavond niet te handhaven. Laat Ellen haar gasten vanavond ook kronkelen van plezier en vallen haar terrine van tomaat, gebakken coquilles en tiramisu in de smaak?

Charlotte uit Gent

Charlotte (24) sluit de Komen Eten-week af en wil dat het liefst van al winnend doen. Ze gaat er keihard voor en wil zich volledig geven om te zegevieren deze week. Ze is op professioneel gebied actief in Småland, en dan bedoelen we niet het landschap in de Zuid-Zweedse regio Götaland, wel het ballenbad in een bekende Zweedse meubelketen. Een vriendin schreef Charlotte in voor Komen Eten, want ze heeft zelf altijd zoveel commentaar op de deelnemers dat ze het dan maar zelf eens mag proberen. Maar ze doet ook mee omdat ze beroemd wil worden, want ze wil graag eens handtekeningen uitdelen en in een chique huis wonen. Etiquette draagt Charlotte niet al te hoog in het vaandel en een boertje laten hoort er volgens haar helemaal bij. Er is toch niets mis met de natuur zijn gangetje te laten gaan?

Ellen, Mathew, Charlotte en Jean-Marie
Charlotte
Ellen
Jean-Marie
Mathew