Ontdek het najaar van VIER

Ontdek het najaar van VIER

Woensdag 12 augustus 2015 — Het najaar van VIER is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Vaste waarden De Ideale Wereld, De Rechtbank, De Slimste Mens ter Wereld en Komen Eten, maar ook gloednieuwe programma's Geubels en de Idioten, Karen & De Coster, Dwangers, Hoeveel ben je waard? en De Blauwe Gids.
Ontdek hieronder veel meer.

Geubels en de Idioten

Weinig mensen weten dit, maar Philippe Geubels is een man die zich regelmatig vragen stelt. Soms zijn dat vragen over geluk, het leven en de toekomst van zijn kind. Maar veel vaker nog, denkt hij na over wat experten ‘flauwe kul’ noemen. Heft pijn angst op? Kan je een blinde leren autorijden? Overdrijven mensen die zeggen dat waterboarden niet plezant is?
Helaas is Philippe nogal bang en onavontuurlijk van aard en dus werden hem twee medewerkers toegewezen: Pedro Elias en Sarah Vandeursen. Zij zoeken uit wat Philippe niet durft uitzoeken. Ze doen dat geheel vrijwillig en mogen dus geheel terecht ‘Geubels en de Idioten’ genoemd worden.

Karen & De Coster

Karen & De Coster is een gloednieuw actua- en discussieprogramma op VIER.
Elke week laten Karen Damen en Gilles De Coster de betrokken Vlamingen aan het woord over
grote en kleine maatschappelijke kwesties.
Waarom vertrekken nog elke week jongeren naar Syrië? Is dik zijn echt zo ongezond? Waarom staat u steevast in de file?
Alles wat Vlaanderen boeit en bezighoudt, het debat óver u en vooral mét u, elke week in de
arena van Karen & De Coster.

Dwangers

Tellen, tikken, poetsen, tellen, tikken, poetsen, tellen, tikken, poetsen. Dwanggedachten en dwanghandelingen kunnen je hele leven
beheersen. Je komt de deur niet meer uit. Je verliest je job. En je geraakt je geliefde kwijt. Zeven mensen hebben beslist er iets aan te doen.
Begeleid door vier toptherapeuten gaan ze intensief werken aan hun dwang. In Thailand, ver weg van de dagelijkse sleur en de dagelijkse dwang. Aangewezen op zichzelf en op elkaar. Hun tocht start in een comfortabel resort aan zee, kronkelt door de buurten van het waanzinnige Bangkok, spoort met een nachttrein naar Chiang Mai en brengt hen naar een paaldorp midden in de jungle. Zeven dwangers beginnen aan de reis. Elke dag geven ze meer controle op en moeten ze meer risico’s nemen. Welke Dwangers bepalen na twee weken weer een beetje meer hun eigen leven?

Jan Mulder:

“Ik wil het weten, ik ga mee. Als vlieg op de muur en als luis in hun pels.”


Hoeveel ben je waard?

Evy Gruyaert jaagt in Hoeveel ben je waard? op het laatste taboe: het geld van de Vlaming. Fascinerende televisie want zelden schatten Vlamingen hun vermogen juist in. In Hoeveel ben je waard? maken bekende en onbekende kandidaten een eigen inschatting van hun inkomsten, eigendom en uitgaven, maar worden ze ook door een gespecialiseerd team doorgelicht. De waarheid achter de volledige boekhouding blijkt vaak boeiend en soms zelfs schokkend.

De Ideale Wereld

De Ideale Wereld komt terug. Met enkele opmerkelijke nieuwigheden. De sprong over de krokodillenvijver, de illegale straatrace langsheen de mooiste bebouwde kommen van Vlaanderen en elke dag een nagespeelde blooper van Jonas Van Geel.
En dat zijn maar enkele voorbeelden uit deze nieuwe reeks die alle voorgaande reeksen zal doen verbleken als albino’s met een acuut tekort aan Vitamine D.

Komen Eten

De bekendste kookwedstrijd van het land is dit najaar terug met een veertiende seizoen. Andere Komen Eters, hippe gerechten, baanbrekende tafeldekking en soms ook vuurwerk. Maar vooral en nog steeds voorzien van deskundig commentaar door Herman Verbruggen. Zorgen de gasten voor gepeperde discussies of worden het zoutloze gesprekken? Schuiven ze aan met geslepen messen of is de sfeer eerder bot? Behalve op visdag, dagelijks vanaf 31 augustus op VIER.

De Blauwe Gids

In de gloednieuwe reeks De Blauwe Gids duikt reporter Luc Haekens onder in de wereld van de Belgische aristocratie. Acht weken lang klimt hij stap voor stap hoger op de adellijke ladder. Van jonkheer tot prins, allemaal openen ze – na lang aandringen - hun kasteelpoorten en laten ze de kijker binnen in een voorheen gesloten en onbekende wereld.
Er blijken mooie en warme mensen met boeiende verhalen te wonen. Na een tijdje mag Haekens zelfs mee op reis met de Hertog van Arenbergh en Graaf d’Ursel, en dankzij Ridder d’Ydewaele mag de camera voor het eerst binnen in de Brugse Bloedkapel, waar de adel elke maand het Heilig Bloed van Christus vereert. Simon de Merode neemt hem mee naar één van de duurste wijnkelders ter wereld, en hij gaat op vakantie met Prinses Désirée von Hohenlohe, naar het luxeresort in Marbella, dat haar vader oprichtte voor zijn adellijke vrienden. De Blauwe Gids is zoals het hoort niet alleen een televisiereeks, maar wordt ondersteund door een papieren versie. Het boek “De Blauwe Gids” verschijnt tegelijk met de uitzendingen op televisie.

Jimmy Fallon

Hij deed Michelle Obama dansen, speelde Russische roulette met David Beckham en niet enkel hijzelf maar ook U2 speelde letterlijk en figuurlijk al de pannen van zijn studiodak. VIER verwelkomt dit najaar superhost Jimmy Fallon, een van ‘s werelds meest invloedrijke en vooral grappigste mediafiguren van de voorbije jaren. The Tonight Show, het iconische entertainmentprogramma op tv-zender NBC dat de basis heeft gelegd voor de carrières van tientallen Amerikaanse tv- en filmsterren, zal later dit najaar dagelijks op VIER te zien zijn.

De Rechtbank

In deze vijfde reeks trekt De Rechtbank opnieuw naar verschillende rechtbanken in Vlaanderen en Wallonië. In Aalst en Visé bemiddelen de vrederechters met veel
geduld bij huurgeschillen en burenruzies. De politierechters aanhoren de excuses van de overwerkte pizzabezorger die te snel gereden heeft in Gent en van de veearts onderweg naar een koe in nood in Veurne. In de correctionele rechtbanken van Tongeren en Luik luisteren de rechters naar de pleidooien van advocaten die mensen verdedigen, beschuldigd van drugshandel, diefstal met geweld, of slagen en verwondingen.
Voor de allereerste keer geeft De Rechtbank dit jaar ook een inkijk bij de bemiddeling in strafzaken. Personen die kleine criminele feiten plegen krijgen er de kans om, na een dienstverlening aan de samenleving, met een schone lei te herbeginnen.
In Brugge en Turnhout tenslotte is De Rechtbank erbij als de onderzoeksrechters verdachten het vuur aan de schenen leggen, nadat ze werden aangehouden op verdenking van diefstal, drugshandel, brandstichting of zelfs een poging tot doodslag.

Het Klapsalon

Knip, klap, knip, klap. In Het Klapsalon wordt over het leven gepraat. En liefst nog over dat van een ander.
Van het traditionele weerpraatje tot de recentste politieke ontwikkelingen. Van de nieuwste hypes tot de pittigste roddels. In ons Klapsalon wordt niets weggeknipt, behalve haar.

Het Zijn net Mensen

De geestige panelshow vol dierenmanieren ‘Het zijn net Mensen’ komt terug.
Gert Verhulst verwelkomt opnieuw wekelijks twee teams die met beeldfragmenten en foto’s het vaak bijzondere gedrag van de dierlijke soort onder de loep nemen. Mekkeren, brullen, kwaken, blaffen, piepen en gieren. Alles mag weer in een nieuw seizoen van Het Zijn net Mensen.

Crime Night

De moderne Sherlock Holmes in Elementary…de 200-jarige onderzoeker die niet sterven kan in Forever… en de romantische schrijver in Castle… De enige echte Crime Night is terug vanaf zondag 6 september.

De Recherche

De docureeks ‘De Recherche’ toont hoe een misdaadonderzoek van a tot z wordt gevoerd. De kijker volgt vanop de eerste rij hoe de rechercheurs tijdens huizoekingen, arrestaties en verhoren op zoek gaan naar de waarheid achter de feiten. Herkenbare feiten, nooit ver van ons bed. Misdrijven die omwille van hun aard onderzocht moeten worden door een gespecialiseerde politiedienst:
de Lokale Recherche van Gent.

Premières

  • Argo
  • Gangster Squad
  • The Hobbit
  • Iron Man 3
  • Jack the Giant Slayer
  • Rush
  • Just Go With It
  • The Frozen Ground
  • Oz the Great and Powerful
  • The Odd Life of Timothy Green

De Slimste Mens ter Wereld

Adil El Arbi z’n dagen als Slimste Mens ter Wereld zijn zo goed als geteld: vanaf maandag 12 oktober gaat Erik Van Looy - voor de 13e keer - op zoek naar De Slimste Mens ter Wereld. Slaat Kim Clijsters zich een weg naar de top of pakt Bart Verhaeghe eindelijk een titel? Ze zullen moeten kampen tegen presentatoren en presentatrices, tegen politici, musici,
acteurs en actrices, tegen twee Jannen – en nee, u ontsnapt er ook dit jaar niet aan - één Hollander. Wie zeker niét De Slimste Mens ter Wereld wordt is ons vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar ongehoord streng, vooral voor de presentator!

Speel ook zelf mee, troef je hele vriendenkring af met onze app, en bewijs dat jij de slimste bent!

Geubels en de Idioten

De Blauwe Gids

Dwangers

Karen & De Coster

Een nieuw seizoen van De Ideale Wereld

Een nieuw seizoen van Komen Eten

Een nieuw seizoen van De Rechtbank

Een nieuw seizoen van Het Klapsalon

Een nieuw seizoen van Het Zijn Net Mensen

The Tonight Show

Crime Night

Films op VIER

De Ideale Wereld - Jelle De Beule, Otto-Jan Ham en Sven De Leijer
Dwangers - Jan Mulder
De Slimste Mens ter Wereld - Erik Van Looy en Philippe Geubels
De Slimste Mens ter Wereld - Erik Van Looy en Philippe Geubels
Geubels en de Idioten - Sarah Vandeursen, Philippe Geubels en Pedro Elias
Hoeveel ben je waard? - Evy Gruyaert
Komen Eten - Herman Verbruggen
Karen & De Coster - Gilles De Coster
Dwangers - Jan Mulder
Karen & De Coster - Gilles De Coster en Karen Damen
De Blauwe Gids - Luc Haekens
De Ideale Wereld - Otto-Jan Ham
Geubels en de Idioten - Sarah Vandeursen en Pedro Elias