"De stroming overheerst ons leven en bepaalt alles in de reddingsdienst"

"De stroming overheerst ons leven en bepaalt alles in de reddingsdienst"

De Kust is Veilig. Vanaf morgen op VIER.

VIER brengt dit najaar de gloednieuwe docuserie De Kust is Veilig en toont reddingsacties die nooit eerder de Vlaamse televisie haalden. De reeks werpt een unieke blik op het leven van hulpverleners in onze Vlaamse badsteden, onder meer in Blankenberge en Oostende. Strandredders, de Scheepvaartpolitie, de zeereddingsdiensten, de lokale politie, medische hulpverleners, de Marine en de Militaire Luchtmachtbasis Koksijde zorgen er in samenwerking met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum voor de juiste bijstand, snelle hulp en vooral een veilige zomervakantie voor toeristen en bewoners.


Aflevering 1

In Blankenberge dompelt hoofdredder Tom de nieuwe lichting jobstudent-strandredders onder in de vuistregels van het redden. De redders krijgen meteen te maken met een gevaarlijk natuurfenomeen: blèt met staanders, een sterke onderstroom die vooral voor de jongste bezoekers gevaarlijk kan zijn. Ook voor de ambulanciers van Blankenberge worden het drukke tijden. Vader en dochter rukken uit voor een campingbezoeker die mogelijk een hartaanval heeft. Het gevaar loert echter niet alleen aan de kust, maar ook diep in zee. Het marineschip Castor is er samen met een duikersteam van DOVO op uit gestuurd om een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. De bemanning van de Sea King helikopter moet dan weer zo snel mogelijk een duiker met decompressieverschijnselen naar het ziekenhuis brengen. Maar dat is geen vanzelfsprekende opdracht...

Vanaf maandag 28 augustus om 21u30 op VIER.
Meer info over alle deelnemende diensten vind je terug op www.vier.be/de-kust-is-veilig

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde