De meest glibberige menukaart ooit in Komen Eten

De meest glibberige menukaart ooit in Komen Eten

17/10-20/10

Een nieuwe Komen Eten-week wordt in gang gezet door de 52-jarige Revilla uit Lokeren. Ze is een echte dierenvriend, geniet met volle teugen van het leven en zorgt graag voor andere mensen. En dat wil Revilla in Komen Eten natuurlijk bewijzen. Bart (42) uit Bellem is een man van het buitenleven. Ooit slaagde hij erin om een gigantische paling aan de lijn te krijgen... Het vel van die kanjer gebruikt hij nu om zijn Komen Eten-menu op te presenteren. Julie (21) uit Lotenhulle werkt als schoonheidsspecialiste, maar een job in de cosmetische sector lag bij Julie minder voor de hand dan je zou denken. Haar ouders hebben namelijk een varkensboerderij en de varkentjes spelen een mooie rol in Komen Eten, zowel naast als op het bord. Dirk uit Dworp is een goedlachse 57-jarige die werkt als bediende. Dirk is een moppentapper eersteklas en een krak in het imiteren van bekende personen. Een echte chef-kok is hij niet, maar voor sfeer en gezelligheid hoopt hij toch een dikke tien te scoren.

 

Maandag 17 oktober

Revilla uit Lokeren

De 52-jarige Revilla uit Lokeren is een dierenvriend eersteklas. Ze traint niet alleen haar eigen viervoeter op de hondenschool, maar ze geeft er ook andere baasjes en hun honden les. Gelukkig vergeet Revilla niet van het leven te genieten. Dat doet ze onder andere in haar prachtige tuin, inclusief wellnesshoekje. Revilla zorgt ook graag voor andere mensen, en dat wil ze in Komen Eten natuurlijk laten zien. Ze maakte een mooie menukaart met stukjes boomstam en fijne kleurrijke lintjes. Als voorgerecht pakt Revilla uit met zeevruchten, groene asperges en saffraansaus. Het hoofdgerecht wordt een lamshaasje met bloemkool, tomaat en gratinpatatjes. Revilla’s dessert is misschien wel de meest gewaagde van alle gangen. Ze combineert immers aardbeien en roomijs met … dragon.

 

Dinsdag 18 oktober

Bart uit Bellem

Bart (42) uit Bellem is een man van het buitenleven. Naast zijn huis stroomt het kanaal dat Gent en Brugge met elkaar verbindt en in dat kanaal jaagt Bart graag op vissen. Ooit slaagde hij erin om een gigantische paling aan de lijn te krijgen, het vel van die kanjer gebruikt hij vandaag om zijn Komen Eten-menu op te presenteren. Bart doet vooral mee aan dit fijne programma voor de sfeer en de gezelligheid, maar dat betekent niet dat hij zijn best niet zal doen om lekker eten op tafel te toveren. Voor zijn voorgerecht trekt Bart de Griekse kaart, en het hoofdgerecht bestaat uit een flinke portie gevulde kip met aardappelmaantjes. Het pronkstuk van Bart bevindt zich echter niet in de keuken, maar in zijn werkplaats. Daar staat namelijk een lift die hij helemaal zelf heeft gelast. 

 

Woensdag 19 oktober

Julie uit Lotenhulle

Julie (21) uit Lotenhulle werkt als schoonheidsspecialiste en komt zelf ook altijd erg beeldig voor de dag. Een job in de cosmetische sector lag bij Julie minder voor de hand dan je zou denken. Haar ouders hebben namelijk een varkensboerderij en die had ze misschien ook kunnen overnemen. De varkentjes spelen vanavond een mooie rol in Komen Eten. Ze zorgen niet alleen voor ontspanning, want de gasten brengen hen een gezellig bezoekje, maar ze zorgen ook voor smaak. Julie serveert de wangetjes van enkele prachtexemplaren namelijk als hoofdgerecht, samen met gestoofde prei en peulvruchtjes.

 

Donderdag 20 oktober

Dirk uit Dworp 

Dirk uit Dworp is een goedlachse 57-jarige die werkt als bediende. Hij is de belichaming van de olympische gedachte: deelnemen is natuurlijk belangrijker dan winnen en wie het omgekeerde beweert is een competitiebeest. Om zijn lichaam in topvorm te houden gaat Dirk regelmatig joggen met zijn vrouw. Om de sfeer erin te houden, trakteert hij haar dan op enkele goedgekozen mopjes en imitaties van bekende personen. Hetzelfde heeft Dirk voor zijn Komen Eten-gasten in gedachten, zodat hij alleszins voor sfeer en gezelligheid een dikke tien kan scoren. Een echte chef-kok is hij immers niet, maar hij zal wel proberen om zijn gasten op lekker eten te trakteren.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde