Luc Haekens probeert vanaf morgen door te dringen tot de hoogste adelstand

Luc Haekens probeert vanaf morgen door te dringen tot de hoogste adelstand

De Blauwe Gids - Een unieke inkijk in de onbekende wereld van de adel

Luc Haekens trekt zijn nette pak en stoute schoenen aan en neemt je in De Blauwe Gids mee op zijn reis langs adellijke poorten en deuren. Zijn blauwe vrienden vertellen hem over hun voorouders, hun opvoeding, hun kasteel en hun werk, maar nemen Luc ook in vertrouwen over vooroordelen, de zware druk op hun schouders en hun vele kopzorgen.
Dankzij zijn aangeboren nieuwsgierigheid en charmante eigenzinnigheid slaagt Luc erin de deuren te openen van een wereld die voorheen erg ongrijpbaar was. Een intrigerende, mystieke en flamboyante wereld vol
edelmannen, kastelen en prinsessenjurken. Van jonkvrouwen en ridders, tot graven, hertogen, markiezen en prinsen, ze krijgen allemaal een plaats in De Blauwe Gids.
 

De wereld van de adel is een wereld van ons-kent-ons. Redelijk gesloten en moeilijk doordringbaar voor een gewone leek. Zeker als die leek ook nog eens een bedenkelijke reputatie meesleept dankzij een satirisch actualiteitenmagazine. Luc Haekens moet dus uiterst voorzichtig en charmant te werk gaan om zijn doel te bereiken: doordringen tot de hoogste adelstand.

De eerste die valt voor zijn beperkte charmes is Karen Geocze von Szendroi. Zij introduceert hem op haar beurt bij een klinkende naam. Letterlijk dan: jonkheer Jean van Pottelsberghe de la Potterie. Zijn vrouw heet gewoon Laurence Soenens, maar haar vader is dan wel weer een echte ridder met een prachtig kasteel.

Maar het is niet alleen pracht en praal. Ridder Géry van Outryve d’Ydewalle heeft een immens landgoed, maar al lang niet meer het personeel om het te onderhouden. Gelukkig passeert er iemand die alles wil doen om vrienden te worden. En met resultaat: De Blauwe Gids mag als eerste televisieploeg toekijken op de mysterieuze ceremonie van een adellijk broederschap.

De Blauwe Gids - Morgen om 21u bij VIER 

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde