De Recherche terug met nieuw seizoen op VIER

De Recherche terug met nieuw seizoen op VIER

Na het succesvolle eerste seizoen van De Recherche, komt het programma dit najaar terug op VIER voor een vervolg. De programmamakers volgen verschillende teams van de lokale Recherche in Gent en filmen elke stap  in het misdaadonderzoek. In de eerste aflevering volgt De Recherche Team Drugs. Zij sporen een heroïnedealster op en proberen haar van straat te plukken.

De job van rechercheur blijkt even spannend als frustrerend. Wapenopsporing, een onrustwekkende verdwijning, afpersingszaken, een verdacht overlijden: de onderzoeken tonen het oneindige geduld van de rechercheurs, de adrenaline tijdens de arrestatie, de urenlange verhoren en het nauwkeurig leggen van ontbrekende puzzelstukjes. De kijker volgt vanop de eerste rij hoe de teams op zoek gaan naar de waarheid achter de feiten. 

De Recherche geeft een unieke inkijk in het echte politiewerk. Geen special effects, geen acteurs of Hollywood plots.  Wel gedreven Gentse onderzoekers die zich vastbijten in een zaak en tot het uiterste gaan om een oplossing te zoeken.

De Recherche, vanaf 23 november, iedere maandag om 21.00 op VIER.

 

Team Bijzondere Criminaliteit

Het team Bijzondere Criminaliteit focust zich voornamelijk op onderzoeken rond brandstichting, extremisme en oplichting zonder internet. Zij tracht ook actiegericht en beleidsmatig te werken rond de problematiek van wapens.

In deze reeks onderzoeken de rechercheurs van Bijzondere Criminaliteit deze zaken:

 • Het team spoort via Facebook mogelijke wapenbezitters op.
 • Een man dreigt ermee burgers neer te schieten waarna hij zelf wil neergeschoten worden door de politie.
   

 Team Drugs

Het Team Drugs volgt de lokale drugcriminaliteit van zeer nabij op. Zij werken voornamelijk proactief en trachten op die manier de lokale handel in verdovende middelen in te dijken en dit door zowel gerichte acties als doorgedreven onderzoeken.

In deze reeks:

 • Team drugs arresteert een man die op woensdagmiddag cannabis verkoopt aan scholieren.
 • Een heroïnedealster wordt op heterdaad betrapt. Tijdens het onderzoek komt aan het licht dat ze haar minnaar voor duizenden euro’s chanteerde.
 • Het team onderschept een man die XTC dealt op de werkvloer.
   

Team Geweld

Dit team houdt zich voornamelijk bezig met het opvolgen en onderzoeken van diefstallen met geweld, afpersingen, levensdelicten (moord, doodslag en pogingen daartoe), zware slagen en verwondingen (steekpartij, zware lichamelijke verminking),... Kortom alle misdrijven waarbij geweld werd gebruikt tegen personen.

In de reeks: Het team onderzoekt het verdachte overlijden van een schipper. Van zijn rekening verdwenen duizenden euro’s wat doet vermoeden dat de man mogelijk werd afgeperst.
 

Cel GO

De cel Gerichte Opsporingen volgt een uiteenlopend gamma van misdrijven op en staat ten dienste van de andere teams door in samenspraak met de teams verdachten van misdrijven te vatten. Zij volgen tevens van zeer nabij de veelplegers op.

In de reeks: 

 • Een moeder verdwijnt met haar kind uit het ziekenhuis. Het kind heeft dringende medische zorgen nodig. De rechercheurs hebben 36u tijd om hen terug te vinden.
 • Het team doet een nachtelijke actie ‘nachtstrop’ waarbij ze verdachte personen en voertuigen  in Gent controleren.
 • Tijdens een huiszoeking bij een verslaafde man treft het team opium aan, een zeldzame drug waar het team niet eerder mee geconfronteerd werd. 
Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde