Communicate Integrate & Google Translate

Communicate Integrate & Google Translate

De Bril van Martin, morgen om 20u35 op VIER

Martin is nu een maand in Sijsele. De vreemde gezichten in het straatbeeld worden stilaan vertrouwd, de eerste angst ebt langzaam weg. Er zijn zelfs voorzichtige toenaderingspogingen.

Martin brengt regelmatig een bezoek aan Jean-Marie en Martine van krantenwinkel Tschrievertje, zowat de barometer van het dorp. Een maand en een gezonde dosis West-Vlaams ondernemerschap later heeft Martine het aanbod van haar winkel al grondig aangepast aan de vele vluchtelingen die elke dag langskomen.

 “Ze vragen vaak naar wodka. Dus heb ik heel wat meer drank ingedaan. En volgende week komt er iemand langs om het systeem van waterpijpen uit te leggen. Ik weet totaal niet hoe dat eigenlijk werkt, ik heb het zelf nog nooit gedaan.”

In het hondenkapsalon komen regelmatig vluchtelingen zich verbazen over het feit dat Vlamingen hun hondjes naar de kapper sturen. Door haar werk heeft Ann veel contact met een aantal vluchtelingen. Met een vertaal-app op haar smartphone vertalen ze alles van het Arabisch naar het Nederlands en omgekeerd. Zo worden ze geconfronteerd met het harde verhaal van Yousef, een jonge Irakees die zijn beste vriend verloor.

Voetbaltrainer Rony heeft op zijn beurt enkele vluchtelingen uitgenodigd voor een training. Hij verschiet zich een hoedje als er plots dubbel zoveel jonge mannen opdagen als afgesproken, maar is vooral erg blij met zoveel enthousiasme.

En dan is er de altijd positieve Ali, twee maanden geleden Irak ontvlucht. Zijn vrouw en twee kleine kindjes, zijn achtergebleven in Bagdad omdat hij de vluchtroute te gevaarlijk vond voor hem. Hij wil hen zo snel mogelijk naar België laten komen. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn hele familie. Martin vraagt hem of hij zich schuldig voelt…

De Bril van Martin, donderdag 10 februari om 20u35 op VIER.

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde