Callboys wint prijs Beste Acteur(s) op FIPA Biarritz

Callboys wint prijs Beste Acteur(s) op FIPA Biarritz

Zaterdag 28 januari 2017 — Callboys, de komische dramareeks van Jan Eelen die in het najaar van 2016 op VIER werd uitgezonden, wint de prijs voor Beste Acteur op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz. Het FIPA is één van de meest toonaangevende festivals voor audiovisuele programma's in de wereld.De zevendelige reeks, waarvan de eerste twee afleveringen vertoond werden op FIPA, was eveneens genomineerd voor de FIPA d’Or voor Beste Serie en de prijzen voor Beste Regisseur,  Beste Scenario en Beste Soundtrack. De prijs Beste Acteur werd uitzonderlijk uitgereikt aan de vier hoofdrollen gespeeld door Matteo Simoni, Stef Aerts, Rik Verheye en Bart Hollanders. 

Zij kruipen in Callboys in de huid van vier gigolo’s die de handen in elkaar slaan om de sector plat te spelen. De vier geloven sterk in de kracht van hun merk, maar in de galop van overmoed en testosteron worden de kleine scheurtjes in de groep al snel onoverbrugbare kloven.

FBO (De premier, Loft) produceerde Callboys in coproductie met Woestijnvis, Telenet en Vier. De reeks kreeg steun via het VAF/Mediafonds. 

IMG-20170128-WA0008