Callboys, de nieuwe fictiereeks van Jan Eelen, dit najaar op VIER.

Callboys, de nieuwe fictiereeks van Jan Eelen, dit najaar op VIER.

met Matteo Simoni, Stef Aerts, Bart Hollanders en Rik Verheye.

VIER releaset vandaag de eerste exclusieve beelden van Callboys, de nieuwe fictiereeks van Jan Eelen, met een teaser van dertig seconden in de bioscoop en op de zender. Het voorbije jaar werkte Jan Eelen met zijn ploeg aan de nieuwe fictiereeks die dit najaar, vanaf september, op VIER te zien zal zijn. De dag van de eerste uitzending is nog niet bekend, wel zeker is dat de reeks het 16+ label zal dragen. Want voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer, bieden Jay Vleugels, Wesley Biets en Devon Macharis een zekere en veilige oase.

De drie bevriende gigolo’s hebben de handen in elkaar geslagen om de sector in Vlaanderen plat te spelen. Onder de naam “Callboys” zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar beste vermogen moeten bevredigen.
Samen delen ze een website, een vennootschap en een gepimpte kantoorruimte. Daar beantwoordt doe-al Randy Paret de telefoon, vult er de magen en kuist er de toiletten. De vier geloven zo sterk in de kracht van hun merk dat ze besluiten om met hun bedrijfje te gaan diversifiëren en merchandising op de markt te brengen. Maar in de galop van overmoed en testosteron worden de haarscheurtjes in de groep al snel onoverbrugbare kloven.

Regisseur en scenarist Jan Eelen trekt na dramareeks De ronde (2011) terug de humoristische kaart met Callboys, net als hij deed met In de gloria (2000) en Het eiland (2004). Hij werkte samen met Youri Boone het verhaal uit met vier acteurs in het achterhoofd: Matteo Simoni, Rik Verheye, Stef Aerts en Bart Hollanders. Hij wilde al langer met de jongens samenwerken en omgekeerd.

Jay Vleugels (Rik Verheye) is een principiële pitbull, een alfamannetje met bèta-hersenen. Aan de hygiëne en de versiering van zijn lange blonde paardenstaart kan je aflezen hoe het met zijn humeur
en zijn zelfbeeld is gesteld.
Devon Macharis (Matteo Simoni) is een knap gezicht met daarachter een galmende leegte. Zijn beperkte herseninhoud maakt hem verstrooid en snel afgeleid, maar vooral compleet zorgeloos. Hij gaat nooit een discussie uit de weg, in de hoop er ooit eens één te winnen.
Wesley Biets (Stef Aerts) is een romanticus met de grote R: een poseur die elke minieme zucht van zijn plastieken, overspannen gevoelsleven serieus neemt. Dat hij de slimste is van de vier, valt nauwelijks te bewonderen, en dat hij hun manager is, nauwelijks te benijden. Hij is altijd op de vlucht, zonder te weten waarvoor of waarnaartoe.
Randy Paret (Bart Hollanders) is als de mythische golem: geef hem een opdracht en hij voert uit. Hij heeft het innerlijke leven van een zesjarige, met alle goedheid en gevoeligheid die daarmee gepaard gaat.

VIER organiseert een persvisie van Callboys in augustus. De cast geeft voorlopig nog geen interviews. Uw aanvragen zijn welkom en we bekijken graag op een later moment wat mogelijk is. 
Callboys is een productie van FBO in samenwerking met Woestijnvis voor VIER en werd gerealiseerd met de steun van VAF/Mediafonds en Telenet.

Contacteer ons
Lies Maesschalck Call me voor Callboys!, SBS Belgium NV
Lies Maesschalck Call me voor Callboys!, SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde