Biljartkampioen gaat ook in Komen Eten volop voor de overwinning

Biljartkampioen gaat ook in Komen Eten volop voor de overwinning

13/3 - 16/3

De nieuwe Komen Eten-week wordt afgetrapt door de 50-jarige Fabienne uit Nieuwpoort. Met haar zeemenu hoopt ze de andere kandidaten (en vooral pietje precies Johan) te overtuigen van haar kookkunsten. Leeftijdsgenoot Filip uit Schellebelle is in zijn vrije tijd figurant, maar vervult deze week voor het eerst een hoofdrol als kok en gastheer. Julie (25) uit Ronse heeft het druk als alleenstaande moeder én studente verpleegkunde, maar is steeds het zonnetje huis. Haar menu heeft ze nog nooit eerder op tafel getoverd, maar voor alles is er een eerste keer. De week wordt afgesloten door de gepensioneerde Johan (66) uit Sint-Truiden. Johan was ooit Belgisch kampioen biljart en zal ook nu proberen om de titel in de wacht te slepen. Hij is de afgelopen week niet karig geweest met zijn kritiek, en zal dus straf uit de hoek moeten komen wil hij de hoge verwachtingen van zijn gasten inlossen…

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Fabienne uit Niewpoort

Maandag 13 maart

Fabienne uit Nieuwpoort is bediende bij de politiezone Erpe Mere. Ze is net vijftig geworden en 2017 belooft “haar jaar” te worden. Het eerste wat op haar bucketlist staat is dan ook meedoen aan Komen Eten. Fabienne heeft een knus appartement aan zee en komt daar helemaal tot rust tijdens haar dagelijkse (strand)wandelingen. De zee is ook terug te vinden in haar menu, dat bestaat uit een glazen bokaal gevuld met schelpen. Fabienne pakt uit met zeeduivel en rode pestopuree, maar moet vooral veel moeite doen om Johan te imponeren, want hij geeft maar al te graag zijn ongezouten mening.

 

Filip uit Schellebelle

Dinsdag 14 maart

De 50-jarige Filip woont in het rustige Schellebelle. Hij is een echte levensgenieter, gaat graag op vakantie en drinkt al eens iets met vrienden. Wekelijks gaat Filip dan ook te biecht bij cafébazin en goede vriendin Marina. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te figureren, en Filip heeft zijn menu daarom op een film clap geschreven. 14 jaar geleden heeft hij een maagring laten zetten, waardoor Filip niet veel kan eten. Gelukkig eet Fabienne graag de restjes van zijn bord. Johan blijkt opnieuw de meest kritische persoon aan tafel te zijn en valt moeilijk te behagen, zelfs met gemarineerd konijn en aardappelgratin.

 

Julie uit Ronse

Woensdag 15 maart

De 25-jarige Julie is een jonge, alleenstaande mama van een zoontje van 14 maanden. Ze heeft er bewust voor gekozen om haar zoon alleen op te voeden en is daar erg fier op. Julie woont in een klein rijhuisje in Ronse en studeert verpleegkunde. Ze is een echt zonnetje in huis en zorgt steeds voor ambiance in de groep. Haar patiënten genezen zelfs van haar lach, zo zegt ze zelf. Haar menu, dat ze voor de allereerste keer maakt, heeft ze in spuitjes gestoken. Maar voordat haar gasten van haar varkenswangetjes in bruin bier kunnen genieten, moeten ze wel eerst nog de tafel van de keuken naar de living verplaatsen.

 

Johan uit Sint-Truiden

Donderdag 16 maart

Johan is een gepensioneerde, ingeweken Nederlander van 66. Hij woont in een appartement in een oude hoeve die is omgebouwd tot vijf woningen met een binnenkoer. Johan is een fervent biljarter, en net zoals biljarten precisiewerk is, zal dat ook zo zijn met zijn gerechten. Ooit was hij Belgisch kampioen biljart en ook deze week zal hij proberen om de titel in de wacht te slepen. Johan is een echt pietje precies en is de afgelopen week niet karig geweest met zijn kritiek. Hij zal zijn best moeten doen om de hoge verwachtingen van zijn gasten in te lossen… Hopelijk lukt dit met zijn filet van haas en aardappellasagne geserveerd op een bedje van oesterzwammen.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde