Belgisch-Nederlandse India kookt Italiaans in Komen Eten

Belgisch-Nederlandse India kookt Italiaans in Komen Eten

Donderdag 22 oktober 2015 — Van maandag 2 november tot donderdag 5 november strijden India uit Bilzen, Line uit Oostende, Dieter uit Bavikhove en Stafan uit Oud-Turnhout voor eeuwige roem in een nieuwe week van Komen Eten, de bekendste kookwedstrijd ter wereld.

India uit Bilzen

De 22-jarige India uit Bilzen heeft de eer om de nieuwe Komen Eten-week te openen. India is een Nederlands meisje, maar voelt zich ondertussen wel al voor de helft Belgische. Om het allemaal nog iets internationaler te maken kookt de Belgisch-Nederlandse India Italiaans vanavond. De gerechten die ze op de borden tovert zijn misschien niet de meest ingewikkelde uit de Komen Eten-geschiedenis, maar India wil ze wel perfect klaarmaken. Want ook in Komen Eten siert eenvoud en kan simpel ook gewoon heel lekker zijn. Terwijl ze wachten op het voorgerecht, moeten India’s gasten het lange tijd stellen met een leeg glas. India heeft het immers te druk met het nemen van selfies en rond te dansen in de keuken. Tiramisu maakt India zonder eiwit, wat volgens haar een veel lekkerder en machtiger resultaat geeft. In haar voor- en hoofdgerecht gebruikt ze dezelfde ingrediënten, want dat vindt India gemakkelijk. Benieuwd of haar gasten die redenering appreciëren.

Line uit Oostende

Line (51) is een klassedame uit het hoge noorden van Europa die aanspoelde in Oostende. Ondertussen woont ze al twintig jaar gelukkig in België, maar wil ze haar Zweedse roots zeker niet onder stoelen of banken steken. Daarom pakt Line uit met een Zweeds menu vanavond.  Als voorgerecht gaat ze voor Gravad lax med hovmästarsås, vrij vertaald als gemarineerde zalm met mosterdsaus. Het hoofdgerecht is een lekkere Ugnstekt älg med svamp lingonsylt och gratinerad potatismos. Line zorgt voor een stunt, want niet enkel haar diner is eetbaar, maar ook de menukaart waarop ze al dat lekkers presenteert. Zelfs in de tafeldekking eert Line haar Zweedse roots, met gele en blauwe bloemetjes om alvast in de juiste sfeer te komen. Maar de sfeer komt niet enkel van de bloemetjes vanavond, want er mag ook gezongen worden!

Dieter uit Bavikhove

De 33-jarige Dieter uit Bavikhove, deelgemeente van Harelbeke, gaat resoluut voor de overwinning deze week. Hij houdt van koken, want dat is volgens Dieter de ideale manier om de gedachten even te verzetten. Om ook thuis te kunnen genieten van een vakantiegevoel, beschikt Dieter over een prachtig ingericht terras met bijhorende jacuzzi. De lat ligt op alle gebied hoog vanavond bij Dieter en dat is al te zien aan zijn menu dat hij digitaal presenteert op een tablet. Hij marineert hij z’n aardbeien in alcohol en lavendel en Dieter is niet vies van een schuimpje, structuurtje of crumble. Beantwoorden de gerechten aan de torenhoge verwachtingen van de gasten wanneer ze hun bord voorgeschoteld krijgen? Serveert Dieter kunstwerkjes of blijven de gasten op hun honger zitten?

Stefan uit Oud-Turnhout

Stefan (44) is een Nederlander die al twintig jaar in België woont, maar vooral een echte bourgondiër. Hij gaat graag en vaak op restaurant met zijn vriend en  kan urenlang tafelen. Toch heeft Stefaan een kathedraal van een lichaam. Dat is te verklaren door de aanwezigheid van een fitnessruimte in Stefans huis. Daar moet hij het niet alleen zien te redden, maar wordt Stefan bijgestaan door een personal trainer. In zijn grote keuken staan niet enkel twee (2) vaatwasmachines, maar ook een bakplaat, lava steengrill, stoomkoker en stoomoven. Ook buiten de keuken is alle apparatuur aanwezig om er een knalavond van te maken. Een prachtige vleugelpiano, een sauna, stoombad, zwembad, jacuzzi en een volledig wellnesscentrum zouden misschien hier en daar wel een extra puntje kunnen opleveren voor Stefan. Hij wil alvast niets aan het toeval overlaten en heeft zijn gasten alvast gevraagd hun zwempak mee te brengen. Oh ja, Stefan maakt ook eten klaar en presenteert, net als Dieter gisteren, zijn menu op een tablet, “want papier is echt niet meer van deze tijd”.