All Rise! De jury van De Slimste Mens ter Wereld.

All Rise! De jury van De Slimste Mens ter Wereld.

VANAF 17 oktober om 21u30 op VIER.

Maandag 19 september 2016 — De Slimste Mens ter Wereld maakt zich op voor een nieuw en veertiende seizoen dat van start gaat op maandag 17 oktober op VIER. De dagelijkse quiz krijgt dit seizoen niet alleen twee nieuwe vaste juryleden, maar ook 34 gloednieuwe kandidaten én een nieuw uitzenduur. Vanaf maandag 17 oktober start het programma op VIER, van maandag tot en met donderdag, rond de klok van 21u30.

De jury is er alvast klaar voor. Ze stellen zichzelf al even voor in de generiek van hun eigen ‘De Slimste Mens ter Wereld-sitcom’ - een mini-sitcom met een knipoog naar zowel Married with Children als Full House. We treffen daarin niet alleen drie oude bekenden aan: Philippe Geubels, Herman Brusselmans en Jeroom, maar ook twee nieuwkomers. De altijd prettige verschijning Maaike Cafmeyer komt ons vervoegen - of ook vervoehen - en voor de eerste keer in de geschiedenis van de De Slimste Mens zal een - asjemenou - Hollander deel uit maken van onze vaste jury, Marc-Marie Huijbregts. 
De sitcom (bestaande uit een generiek en 3 korte scènes) speelt zich af in de vroege jaren ’90, in het huis waar vader Erik samen met zijn kinderen Maaike en Philippe woont, ook opa Jeroom maakt deel uit van het gezin. Dochter Maaike, die nooit om een lief verlegen zit heeft deze keer Marco-Mariano (Marc-Marie) aan de haak geslagen. En dan is er nog  Herman, de licht humeurige buurman die af en toe last heeft van zijn buren. 
De 'theme' song van De Slimste Mens ter Wereld kan je hieronder lezen, bekijken en beluisteren.
De drie korte webesisodes zullen online te bekijken zijn op donderdag 22/09, maandag 26/09 en donderdag 29/09.

Een lach, een blik, een klein gebaar.
Het is weer tijd voor, de Slimste Mens.
Kom nu maar en zet je klaar, want
de strijd wordt heel intens.
Vreugde, plezier en ook een traan.
Iedereen leeft mee-ee-ee-ee.
Het is nu daar, het komt eraan.
De Slimste Mens op je tv.
Iedereen voelt er zich thuis.
Eén familie in huis.
Samen voor de buis.

lalalala

De Slimste Mens ter Wereld seizoen 14
Erik Van Looy
Erik Van Looy
Herman Brusselmans
Jeroom Snelders
Jeroom Snelders
Maaike Cafmeyer
Maaike Cafmeyer
Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts
Philippe Geubels
Philippe Geubels