All I want for Christmas is a Komen Eten-kerstweek

All I want for Christmas is a Komen Eten-kerstweek

Kerstmis nadert met rasse schreden en dat gaat ook in Komen Eten niet onopgemerkt voorbij. Tienduizenden lichtjes, 30 kerstbomen en 11.000 glazen kerstballen passeren de revue.

Brandel uit Zonhoven

Brandel (23) is beroepshalve bloemist, al heeft hij het zelf liever over meester-florist. Hij heeft een eigen bloemenwinkel in Montenaken en Brandel wil vandaag laten zien dat hij verstand heeft van sfeervol groen in huis. En wanneer kan dat beter dan tijdens de kerstweek van Komen Eten? De kerstboom die hij heeft gezet is op-en-top versierd en lijkt zo uit een reclamefolder weggeplukt. Brandel en zijn vriend Eddy houden in hun Zonhovense huis niet enkel van de sfeer die Kerstmis steevast met zich meebrengt, maar ook van de bijhorende cadeautjes. Daarom heeft Brandel voor elke gast een cadeautje verstopt. Hij begeleidt de Komen Eters in hun zoektocht naar hun cadeautje met het beroemde spelletje ‘koud-warm’. Koken is een veel minder grote passie van Brandel en hij geeft dat zelf ook toe. Hij hoopt dat hij met behulp van enkele slokjes amaretto toch een aanvaardbaar menu in elkaar kan knutselen. Hij kiest bewust voor wat hij noemt ‘luie wijven-eten’ en haalt de sorbet voor zijn dessert gewoon uit de supermarkt. Maar de tijd die hij uitspaart, kan hij natuurlijk zelf spenderen als perfecte gastheer aan de feestdis.

Dean uit Brasschaat

De 21-jarige student Dean is een heel grote fan van Disney. Dat is duidelijk merkbaar aan Deans collectie pins, knuffels, kussens en films. De United States of America vormen een andere passie van Dean en zijn familie. En net als in de Verenigde Staten houdt hij van over the top versieren. De leuze ten huize Dean is “hoe meer versiering, hoe beter”. Dat is duidelijk te merken aan het huis waarin hij de gasten ontvangt. Er prijkt een enorm versierde kerstboom waar amper nog een stukje groen van te zien is. Ook aan de buitenkant valt er heel wat kerstversiering te bewonderen. In die mate zelfs dat Dean af en toe een kaartje in de brievenbus vindt van mensen die in de file toch een leuke tijd hadden, doordat ze zijn prachtig gedecoreerde huis konden bewonderen. Dean is een grote fan van Tolkien, die vooral bekend is als auteur van De Hobbit en In de Ban van de Ring. Hij stelt zijn menu dan ook voor in een elfentaal, die misschien niet voor iedereen even verstaanbaar is.

Ria uit Overmere

Ria viert dit jaar haar 43ste Kerst en is samen met haar man Freddy de trotse eigenaar van Het Kersthuisje van Overmere. Dat is bekend in heel het land, want stond al in de krant en kwam al aan bod tijdens een nieuwsuitzending op een bevriende zender. Ria’s 60.000 lichtjes – ze wil er ooit 100.000 - en de gezellige kerstmarkt in de tuin, lokt ondertussen zelfs toeristenbussen komende van heinde en verre. En Ria biedt iedereen met de glimlach een gratis jenevertje, glühwein en warme chocomelk aan. In normale omstandigheden past Ria haar eetpatroon aan volgens de regels van de Weight Watchers©, maar in deze feestweek maakt ze graag een uitzondering. Ria is een grote fan van de beroemde zanger en vooral ex-Komen Eten-deelnemer Christoff. Het was ook hij die Ria overtuigde om zeker deel te nemen. Voor het muzikale aspect rekent Ria op een andere zanger. Jannick geeft het beste van zichzelf en brengt een versie van Jingle Bells. En wat is er toepasselijker dan de bekendste kersthit in deze speciale Komen Eten-week?

Jurgen uit Alken

Jurgen (24) is kapper van beroep, maar leeft 100 procent voor Kerst. In augustus al begint hij met het uitvoeren van de versierplannen die hij in januari al maakt. Jurgen maakt er een sport van om niets twee keer te gebruiken, dus koopt elk jaar nieuw kerstmateriaal. Zijn huis wordt versierd door maar liefst 90.000 (negentigduizend!) lampjes en 11.000 glazen kerstballen in 26 verschillende kerstbomen. Jurgen kan dus zonder blozen de échte kerstman van Vlaanderen genoemd worden. Hij hangt de ballen steevast ondersteboven in de kerstbomen, want dan zien je de haakjes niet zitten. Hij organiseert zelfs een jaarlijkse pop-up bar rond zijn huis en met de opbrengst van dat event koopt hij dan nieuwe kerstversiering aan voor de volgende Kerst. En zo wordt het elk jaar een beetje gezelliger in Limburg…

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde