Alexander mist moeder en moederland - Morgen in Bake Off

Alexander mist moeder en moederland - Morgen in Bake Off

Bakken is emotie: "Ik voel me 'sentimental'"

Zeven bakkers maken deze week ontbijt. Juryleden Herman en Regula hebben drie pittige opdrachten opgesteld. Voor de signatuuropdracht wagen de bakkers zich aan gerezen bladerdeeg om het favoriete zondagse ontbijt van de Vlaming te maken: koffiekoeken. In de technische opdracht gaan ze de gezonde tour op. Er worden 12 speltcrackers aan de bakkers gevraagd. De jury wil ze identiek, krokant én vergezeld van een artisanaal gemaakte kruidenboter. Brood is rusten, kneden, rijzen en - in dit geval - ook in een specifieke vorm bakken. Het 3D-brood moet gemaakt worden uit twee verschillende soorten deeg. Er worden indrukwekkende broodconstructies uit de ovens getoverd, maar voor één bakker eindigt het bakavontuur deze week.

Alexander krijgt het tijdens zijn spektakelstuk - waarmee hij een ode brengt aan zijn thuisland Colombia - heel erg moeilijk. Het gemis van zijn familie wordt hem even te veel...

Bake Off Vlaanderen - Morgen om 20u35 bij VIER 

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde