Al 750 keer Komen Eten

Al 750 keer Komen Eten

Maandag 15 februari is jubileumuitzending

Cijferfetisjisten mogen al beginnen watertanden, want op maandag 15 februari kunnen ze dankzij Komen Eten hun duimen en vingers aflikken. Op die dag pakt VIER uit met de 750-ste aflevering van het plezantste kookprogramma van de lage landen, de Benelux en misschien zelfs de Schengenzone.

 

De VIER-klassieker is die dag te gast bij Caroline, een sympathieke dame die haar voorliefde voor hometown Brugge niet bepaald onder stoelen of banken steekt. Wie haar gasten zijn? De prachtige blondine Sylvie uit Laken, de Amsterdamse Surinamer Anthony uit Geel en de voormalige cafébaas Dirk uit Lede. Smakelijk en dat we ze nog lang mogen mogen!

 

Komen Eten met pittig commentaar van Herman Verbruggen, van maandag tot donderdag om 19u45 op VIER.

 

Caroline uit Brugge

Maandag 15 februari

 

Caroline is 50 jaar, ze woont in Brugge en werkt als boekhoudster. Een saaie job zou je denken, en Caroline geeft je honderd procent gelijk. In Komen Eten gaat ze daarom op zoek naar extra veel sociaal contact. Trouwe kijkers van ons programma weten dat het daar deze week niet aan zal ontbreken. Caroline is een Bruggeling tot in het diepst van haar poriën. Grote kans dat haar gasten daar vanavond iets van zullen merken. Haar menukaart is gemaakt uit Brugse kant en haar gerechten verwijzen ook allemaal naar het Venetië van het noorden. Als voorgerecht serveert Caroline lekkere varkenswangetjes, maar om niemand af te schrikken noemt ze die ‘lachspiertjes’ op haar menukaart. Zouden ze het doorhebben?

 

Sylvie uit Laken

Dinsdag 16 februari

 

Sylvie (30) uit Laken is wat je noemt een knappe dame. Toch is ze geen beauty zonder brains. Ze werkt als persverantwoordelijke, een stiel die niet te onderschatten valt. Ze ontvangt haar gasten vanavond in een zelf ingericht appartementje. Ze houdt niet alleen heel erg van een landelijke stijl, maar ook van haar prachtige dressing die uitpuilt van mooie kleren en stijlvolle accessoires. In Komen Eten moet alles tot in de puntjes in orde zijn voor Sylvie. Ze zou dolgraag willen winnen, maar misschien legt ze de lat wel te hoog? Ze doet in ieder geval beroep op een zinnenprikkelend nagerecht: dessert aphrodisiaque, oftewel aardbeien met witte chocolade en nog van alles.

 

Anthony uit Geel

Woensdag 17 februari

 

De 36-jarige Anthony woont dan wel in Geel, hij is een geboren en getogen Amsterdammer met Surinaamse roots. Anthony is een muzikant. Hij houdt van reggae, dance en hiphop en maakt zelf een mix van al die genres. Je kunt Anthony uit Amsterdam krijgen, maar Amsterdam niet uit Anthony. Hij is nogal grof gebekt. Als iets hem niet aanstaat, zal hij het zeker zeggen. Etiquette mag volgens de gastheer van vanavond net als toiletpapier volledig weggespoeld worden. Anthony maakt uiteraard heerlijke Surinaamse gerechten, zoals een voorgerecht met pittige pindasaus dat hij erg mysterieus pitjill noemt en een hoofdgerecht dat naar de naam heri heri en tayerblad luistert.

 

Dirk uit Lede

Donderdag 18 februari

 

Dirk (59) uit Lede is een gepassioneerde hobbykok. Hij ziet veel gelijkenissen tussen koken en zijn andere passie, oude moto’s. Zelf is Dirk misschien ook de oldtimer van de Komen Eten-week, maar die oude machines gaan soms nog goed vooruit, en ze maken zeker nog genoeg lawaai. Als voormalig cafébaas weet Dirk als geen ander hoe hij dorstige kelen moet smeren, dus aan drank zal er vanavond zeker geen gebrek zijn. Verder staat er bij Dirk een ambitieus menu met sint-jakobsnoten, hindesteak, amandelkroketten en een vlammend einde met appelgebak op de planning.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde