Skip to Content
VIER pakt dit voorjaar uit met evenveel nieuwe als vertrouwde programma's

VIER pakt dit voorjaar uit met evenveel nieuwe als vertrouwde programma's

Dit voorjaar pakt VIER uit met evenveel vertrouwde als gloednieuwe programma's en formats. Gilles De Coster, Ben Segers & Axel Daeseleire, Martin Heylen, Peter Boeckx, Evy Gruyaert, Thomas Huyghe, Herman Verbruggen, Karen Damen, Marc Marie Huijbregts en Gert Verhulst trappen vanaf 1 februari het nieuwe tv-seizoen af. Naast de vaste afspraken met twee Crime Nights en de Blockbuster-avond op vrijdag, dit voorjaar liefst zestien lokale producties, met in de hoofdrollen: Jani Kazaltzis, Steven Van Herreweghe, Sven de Leijer, Elodie Ouedraogo en Katrin Kerkhofs, mevrouw Dries Mertens.

De Mol

Voor het langverwachte vierde seizoen van De Mol trekt Gilles de Coster samen met tien onbekende Vlamingen naar Zuid-Amerika. Drie weken lang reizen ze door Argentinië, het land van gaucho’s en tango, en van Messi en Maradona. Onderweg voeren ze opdrachten uit om geld te verdienen. Véél geld: er is meer dan 100.000 euro te winnen.
Maar één van de tien kandidaten is een saboteur, die subtiel de opdrachten probeert te doen mislukken. De mol. Hem of haar ontmaskeren is van het allergrootste belang…

Vanaf 1 februari, elke maandag om 20u35

Komen Eten

De VIER-klassieker Komen Eten blijft ook in 2016 een vaste waarde op de zender. Herman Verbruggen zal ook nu weer versteld staan van de culinaire verrassingen die kokend Vlaanderen presenteert. De hoofdingrediënten blijven de vier Komen Eters, de punten voor sfeer en gezelligheid en lekker eten, afgekruid met sappige commentaren van Herman.

Vanaf 1 februari, van maandag tot donderdag, om 19u45

Vermist

Het zevende seizoen van Vermist is meteen ook het allerlaatste. Inge Paulussen, Stan Van Samang, Mathijs F. Scheepers en Marieke Dilles kruipen nog één keer in de huid van Anouk, Steve, Michael en Eva van de Cel Vermiste Personen. De Cel gaat niet op zoek naar de dader, zoals in de klassieke misdaadreeksen, maar wel naar de vermiste persoon. Een spannende race tegen de klok om slachtoffers te vermijden.V

Vanaf 4 februari, elke donderdag, om 21u15

Stukken van Mensen

Vier topdealers. Een verkoper met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel. Kiest de verkoper waar voor zijn geld en verkoopt hij al aan de eerste dealer? Of neemt hij het risico en gaat hij voor een monsterbod?

Vanaf 2 februari, elke dinsdag, om 21u30

De bril van Martin

In Sijsele, een dorpje in West-Vlaanderen, worden 500 vluchtelingen opgevangen. Martin Heylen vraagt zich af wat dat betekent voor de lokale bevolking. Hoe gaan ze om met hun nieuwe buren uit verre en onbekende oorden? En wat is het verhaal van de vluchtelingen? Hoe kijken zij naar België en naar hun toekomst? Tijdens het draaien van deze documentaire ruilde Martin zijn gewone bril voor een camerabril, waardoor de kijker – net als Martin zelf – recht in de ogen van de Sijselenaren en de vluchtelingen kijkt.

Vanaf 4 februari, elke donderdag, om 20u35

Auwch_

Acteurs Ben Segers en Axel Daeseleire voelen zich wat uitgerangeerd en hunkeren naar meer werk. Bij gebrek aan betere rollen hebben ze samen een productiehuis opgericht en proberen ze met Daeseleire & Segers opnieuw de top te bereiken. Ben en Axel spelen een uitvergrote versie van zichzelf, hun  sociale onhandigheid, gevoeligheden voor vrouwelijk schoon en BV-status voorop. In elke aflevering zijn er opvallende gastrollen weggelegd voor onder meer Gert Verhulst, Herbert Flack, Jan Verheyen, Bartel Van Riet, Véronique De Kock, Luk Wyns en vele anderen.
Een feest van herkenning voor mannen, een zucht van herkenning voor vrouwen.

Vanaf 1 februari, elke maandag, om 21u50

The Sky is the Limit

The Sky is the Limit biedt een exclusieve blik achter de voordeur van succesvolle landgenoten en daarvoor klopt reportagemaker Peter Boeckx opnieuw aan bij Jan Kriekels en zijn Kirsten, bij Willy Naessens, bij Tom en Danielle en bij Michel. Maar dit seizoen ook bij Philip Cracco, de Vlaamse Wolf of Wall Street, bij de dj-meisjes van 2Empress, bij landschapsarchitecte Veerle Smet en bij Marie-Anne De Nil, de fiere eigenares van een vleesverwerkingsbedrijf.

Vanaf 2 februari, elke dinsdag om 20u35

jani gaat

Vlaanderens bekendste stylist Jani Kazaltzis voelt zich als een vis in het water in de wereld van fashion en stijl. Deze keer wordt hij uit z’n comfortzone getrokken en acht weken lang ondergedompeld in avonturen die mijlenver van zijn vertrouwde omgeving staan. Houdt hij stand tussen de beste pokerspelers ter wereld, in het leger, of als full time mama?

Later dit voorjaar

Achter de Rug

In een nieuw seizoen van Achter de Rug komen wekelijks twee tenoren uit de Belgische media en politiek te weten wat er zoal achter hun rug verteld wordt. Beide gasten worden beurtelings feestelijk toegesproken en/of beledigd door een aantal zorgvuldig uitgekozen gastsprekers. De twee hoofdgasten mogen alleen ondergaan.  Zo komen ze niet alleen meer over zichzelf te weten, maar als ze blijven zitten gaat er ook een leuk bedrag naar het goede doel. Sven de Leijer en de ravissante Elodie Ouedraogo zijn van de partij op deze gezellige maar soms ook onthullende gala-avond. Ze ontvangen Karen Damen, Regi, Erik Van Looy, Jan Peumans, Stan Van Samang, Guy Mortier, Jacques Vermeire en vele anderen.

Later dit voorjaar

Topdokters

In reeks drie van Topdokters kijken we in het hoofd en hart van acht nieuwe artsen. Dag en nacht werken ze op het scherp van de snee en staan ze paraat voor hun patiënten.  Koppels die tot het uiterste gaan voor hun kinderwens, patiënten die wachten op een transplantatie en mensen die veel te jong afscheid moeten nemen van hun broze leven, allemaal kunnen ze rekenen op de beste zorgen van deze strijdvaardige dokters.

Later dit voorjaar

Het Zijn Net Mensen

RaT van Fortuin, Wat is er aan de hOnd? en de AAI-pad, dat zijn de nieuwe rondes die Gert Verhulst loslaat op zijn teams in het tweede seizoen van deze geestige panelshow vol dierenmanieren. In ‘Het Zijn Net Mensen’ verwelkomt Gert opnieuw zijn kapiteins Karen Damen en Marc-Marie Huijbregts die elke week  met beeldfragmenten en foto’s het vaak bijzondere gedrag van de dierlijke soort onder de loep nemen. Mekkeren, brullen, kwaken, blaffen, piepen en gieren. Alles mag weer in een nieuw seizoen van Het Zijn net Mensen.
Dit gloednieuwe seizoen met o.a. Philippe Geubels, Nicole & Hugo, Margriet Hermans, Marleen Merckx, Tom Waes, Eline De Munck en Sabine Hagedoren.

Vanaf 6 februari, elke zaterdag, om 20u35

Terug naar eigen land

Voor de documentairereeks Terug naar eigen land volgt VIER zes bekende Vlamingen, met een uitgesproken eigen mening op de vluchtelingenproblematiek, op hun reis naar de meest gevaarlijke uithoeken van de wereld. Margriet Hermans, Jean-Marie Dedecker en Ish Ait Hamou nemen de Afrikaroute, Bert Gabriëls, Zuhal Demir en Veroniek Dewinter volgen de De Midden-Oostenroute. Ze leven bijna een maand lang in de voetsporen van hedendaagse vluchtelingen die als opgejaagd wild en op de meest waanzinnige manieren België proberen te bereiken. Ze worden ondergedompeld in een intense en emotionele reis waarin ze geconfronteerd worden met de harde realiteit waarmee vluchtelingen dagelijks te maken krijgen. Niemand van hen komt ongeschonden terug. Martin Heylen documenteert.

Later dit voorjaar

't Is gebeurd

Thomas Huyghe duikt in 't Is gebeurd onder in de rijke beeldgeschiedenis van VT4, VIER en Woestijnvis. Thomas kan je kennen van de Coffee Corner Kit uit De Ideale Wereld, of als de jonge snaak die in de ‘mini-Erik show’ geestige online-interviews verzorgde achter de schermen van De slimste mens ter wereld. In ‘'t Is gebeurd’ passeren dus fragmenten de revue uit ‘Ideale maten’, maar even goed een stukje ‘Geubels en de Belgen' en een portie ‘Willy’s en Marjetten’. Of iets uit ‘Datecafé’ naast ‘In de gloria’ en een hilarische passage uit ‘De Slimste Mens ter Wereld. ‘Het eiland’ naast ‘Temptation Island’, ‘Mediamadammen’ tussen ‘Pappenheimers’, ‘Rad van tong’ en ‘Man bijt hond’, ‘De bus’ en ‘De mol’. Een vreemde cocktail op het eerste gezicht, maar dat zijn de hersenen van Thomas Huyghe ook.

Vanaf 6 februari, elke zaterdag om 21u25 en herhaling elke dinsdag om 22u20

De Pappenheimers

De Pappenheimers zijn terug. Steven Van Herreweghe presenteert het nieuwe seizoen van de bekende quiz met de schijnbaar haalbare vragen, de 3 weggevers, de aaibaarste duo’s en de verrassend benaderbare bekende koppen die hun reputatie op het schavot leggen.

Later dit voorjaar

Katrin Kerkhofs bij de Rode Duivels-vrouwen

Katrin Kerkhofs is mevrouw Dries Mertens. Ze stelt vast dat de Rode Duivels een goeie kliek geworden zijn. Maar hun vrouwen kennen elkaar niet zo heel goed. En daar wil ze verandering in brengen. In elke aflevering bezoekt Katrin een collega-Rode Duivelsvrouw, in de stad waar zij is moeten gaan wonen omdat haar man daar speelt. Katrin brengt een weekend door bij hen thuis, gaat naar een match van manlief kijken en praat over het leven van een voetbalvrouw. Een unieke inkijk in de privé van onze Rode Duivels.

Later dit voorjaar

Comedy Kings

Kakelverse zaalshows van de beste Vlaamse stand-upcomedians. Dit seizoen bij VIER op het podium: de nieuwe show van Freddy De Vadder, Jacques Vermeire met Veel vijven en zessen, Jan Jaap van der Wal met De Nieuwste Belg en Bert Gabriëls met Zonde Van Uw Avond. Maar ook Guga Baul, Wouter Deprez, Philippe Geubels, Henk Rijckaert en Alex Agnew.

Vanaf 1 februari, elke maandag, om 22u25

Blockbusters en twee Crime Nights

Dit voorjaar pakt VIER uit met twee Crime Nights. De bekende Crime Night op zondagavond, maar ook een splinternieuwe op woensdag. Nieuwe seizoenen van Castle en The Blacklist, maar ook nieuwe afleveringen van andere VIER-klassiekers als Criminal Minds en NCIS. Later dit voorjaar start op zondagavond het splinternieuwe Blindspot. VIER blijft uiteraard ook inzetten op internationale blockbusters, met dit voorjaar alvast de tv-premières van Man of Steel, The Great Gatsby, Pacific Rim, Robocop en The Hangover Part III.

Crime Night, elke woensdag- en zondagavond

Contacteer ons
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde